Treceți la conținutul principal

Dementul de basescu reflecta pana la toamna

Realitatea: "Nu consider că este corect ca un partener care reprezintă o minoritate să blocheze evoluţia pozitivă a majorităţii din interese etnice. Este o chestiune de moralitate politică. Şi minoritatea maghiară este parte a acestei ţări. Dacă politicienii au nişte interese, să-şi menţină nişte consilii judeţene, ei trebuie să vadă până unde pot întinde acest parteneriat", a declarat Traian Băsescu, joi seara, la 10 TV.
"Şantajul că vom crea instabilitate politică şi aruncăm România în aer, dacă faceţi o instabilitate politică care să-i ajute pe români, poate avea limite. Eu am luat lovitura deciziilor UDMR, am luat-o în piept, am timp să reflectez toată vara, nu este corect ca, sub şantajul instabilităţii politice, nu este corect să sufere majoritatea. PDL îmi mai făcea un hatâr. Nu era pe grabă, era de mult discutată cu premierul", a mai spus şeful statului.
Mai mulţi lideri UDMR, printre care Kelemen Hunor, Marko Bela, Antal Arpad şi Petru Lakatos, au respins din start ideea de reorganizare administrativ-teritorială propusă de Traian Băsescu.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, la 24 iunie, în urma discuţiilor avute cu liderii platformelor din Uniune şi cu şefii organizaţiilor din teritoriu, căvarianta care a întrunit susţinerea lor este aceea a amânării reorganizării administrative.
Astfel, ultima ofertă a preşedintelui Traian Băsescu pentru maghiari nu a avut nicio şansă de reuşită. Liderul UDMR Kelemen Hunor a exclus, fără drept de apel, varianta 8 + 2, în care judeţele Harghita şi Covasna să rămână în aceeaşi formă, cât şi pe cea de 8 regiuni transformate în 8 judeţe.
Liderii Coaliţiei au decis, tot la 27 iunie, amânarea reorganizării teritoriale. Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a anunţat că va fi înfiinţată o comisie care se va ocupa de "formula de gândire a regionalizării".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/