Treceți la conținutul principal

Chirtoaca victorios...

Realitatea: Candidatul liberal la Primăria Chişinăului, Dorin Chirtoacă, pare să fi câştigat turul al doilea al alegerilor, cu 50,51%, în faţa comunistului Igor Dodon, printr-o răsturnare spectaculoasă de situaţie care a intervenit aproape de finalizarea numărării tuturor voturilor.După numărarea a 99,67% din buletinele de vot, Dodon - care a dominat cursa electorală pe parcursul anunţării rezultatelor parţiale - a rămas cu 49,49% din sufragii, liberalul Chirtoacă revendicând 50,51% din voturi.

Potrivit rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală la ora 4.10, Dodon a reunit 181.934 de voturi, fiind depăşit de Chirtoacă cu peste 3.650 de voturi. Liberalul a întrunit 185.647 de sufragii.

Amintim că prezența la vot a fost de 59,6%, cu 3% mai mult decât la scrutinul din 5 iunie.

În turul II al alegerilor locale generale din municipiul Chișinău prezența la vot a fost de 59,6%, cu 3% mai mult decât la scrutinul din 5 iunie, anunţă Publika.md. În sectorul Botanica - 59,2%; Buiucani - 60,7%; Ciocana - 57,5%; Centru - 58,3%; Râșcani - 59,7% și în suburbii prezența la vot a fost de 60,7%.

Pe parcursul celor 14 ore în care alegătorii au putut vota, procesul electoral s-a desfăşurat fără incidente majore, iar electoratul a părut mai mobilizat la Chişinău, unde bătălia dintre comunistul Igor Dodon şi liberalul Dorin Chirtoacă este acerbă şi are o miză naţională.

Scrutinul în localitatea Condrăţești a fost anulat şi se va repeta, din cauza tipăririi greşite a buletinelor de vot. Motivul: candidatul Ion Bodrug reprezenta trei partide pe buletinele de vot. Nu a fost o greșeală, ci au existat trei candidați cu acelși nume, potrivit Publika.md. Totuși, legea spune că trebuie ca pe buletinele de vot să se poată distinge între candidați, chiar dacă aceștia poartă același nume.

Imediat după ce Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele pentru 100% din buletine procesate, candidatul liberal la funcția de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a ieșit cu declarații în fața presei. Acesta le-a mulțumit alegătorilor săi, dar și celor care l-au votat pe contracandidatul său, Igor Dodon. "Voi fi primarul tuturor, indiferent de opțiunea politică. S-a demonstart încă o dată că fiecare vot contează. Există puterea fiecaruia dintre noi. Mă bucur că locuitorii municipului Chișinău au răspuns apelului nostru de mobilizare la alegeri", a menționat Chirtoacă.

Liberalul a ținut să le mulțumească și colegilor din PLDM și PD, în special lui Vlad Filat și Marian Lupu. "Din acest moment Alianța pentru Integrarea Europeană este mult mai puternică. Obiectivele noastre devin mult mai reale. E timpul să fim împreună pentru a duce schimbarea până la capăt. Trebuie să continuăm proiectele începute, dar și să creăm altele noi", a spus primarul pentru Publika.md.

Chirtoacă a avut și un îndemn pentru contracandidatul său. "I-ași recomanda lui Dodon să nu se isterizeze, să se calmeze și să se apuce de lucru. Sperăm că PCRM și candidatul acesui partid vor ține cont de voința locuitorilor muncipiului Chișinău și începând cu ziua de azi să intrăm în normalitate, fără circ, fără show-uri și fără manipularea opiniei publice.", a enunțat liberalul.

Dorin Chirtoacă a recunoscut că a fost o luptă grea, însă rezultatele nu l-au uimit. "Aveam aceste date de la ora 1.00, însă am așteptat ca Comisia Electorală Centrală să anunțe rezultatele finale preliminare", a explicat candidatul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.