Basescu abereaza si scuipa pe imaginea Regelui...

Nu l-am urmarit pe dementul national, tatal Ebei si amantul Udrei (sau Udrii). Ce am auzit si eu pe ici, pe colo si am citit pe site-uri. Dar, ca presedinte de stat, sa vii la o televiziunea minuscula si sa spui, in ziua in care ai vandut o parte a teritoriului national ungurilor si ai tacut malc si nu ai scos o vorba la adresa Moscovei desi se implinesc 70 de ani de la actul prin care ne-am redobandit mandria nationala - atacarea URSS - este dovada unui spirit marunt, frustrat si nemernic. Maine se duce la Bruxelles unde o sa-si ia cateva galeti de mui de la Sarkozy, Orban, Merkel si Berlusconi (sper ca si de la altii) si uite asa o sa-l vedem pe reprezentantul natiunii plimbandu-se stingher printre colegii sai din Uniunea Europeana, ca o ruda venita de la tara la oras la un botez, imbracata pe fuga cu hainele unui unchi decedat intre timp si pantofii vecinului...
--
Realitatea: Atac fără precedent la adresa Regelui Mihai. "Abdicarea Regelui a fost un act de trădare", a spus preşedintele României, miercuri seară, în timpul unei emisiuni televizate. Într-un emisiune la B1TV, preşedintele Traian Băsescu a declarat că abdicarea Regelui Mihai în 1947 a fost "un act de trădare naţională" şi l-a numit pe rege "slugă la ruşi".

Întrebat dacă ar fi dat acelaşi ordin ca mareşalul Antonescu în 1941 "soldaţi români, treceţi Prutul!", şeful statului a răspuns afirmativ. "Da, pentru că aveam un aliat şi aveam de recuperat un teritoriu. Dacă aveam condiţiile de atunci, probabil că aş fi făcut-o", a spus Băsescu, citat de NewsIn.

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere. (...) Trebuie să recunoaştem că noi încă nu ne aşezăm corect valorile, de exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce... Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci, ăsta era doar prim-ministru. Unora le dăm averile, iar pe alţii îi considerăm criminali de război, şeful de stat şi primul ministru doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm de toate păcatele?", a spus preşedintele Băsescu la B1TV.

Întrebat dacă vreodată regele Mihai i-a reproşat apropierea faţă de Prinţul Paul de România, Băsescu a răspuns că nu. (Prin botezarea fiului prinţului Paul) eu am făcut un gest să probez că nu avem nimic cu Casa Regală pentru că Paul e parte a Casei regale oricât de deumoştenit ar fi", a completat Traian Băsescu.

Afirmaţiile şefului statului a stârnit reacţii dure din partea istoricilor şi jurnaliştilor.

"Să faci asemenea afirmaţii despre un fost şef de stat e un act antinaţional. E inacceptabil. Am auzit fel de fel de declaraţii ale preşedintelui, dar doreşte să rămână în istorie şi întoarce ţara pe dos. Le gândeşte noapte şi le aplică ziua. Dar să ajungi să insulţi istoria României, deja nu mai e vorba de persoana lui Mihai I. Probabil aşa înţelege Traian Băsescu să rămână în istorie", a declareat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.

"Mi s-a părut un discurs politic şi incalificabil în care falsifică evenimentele în România. Această comparaţie cu mareşalul Antonescu e o falsificare a istoriei. Avem muzee, biblioteci întregi care vorbesc despre asta, dar domnul preşedinte nu le-a frecventat. E incalificabil ce a făcut asta seară", a spus istoricul şi realizatorul TV Stelian Tănase.

Potrivit biografiei Familie Regale a României, în urma abdicării lui Carol al II-lea, la 6 septembrie 1940, Mihai I a devenit Rege al României pentru a doua oară. Şapte ani mai târziu, la data de 30 decembrie 1947, sub amenintarea uciderii, în caz de refuz, a 1000 de tineri deţinuti de comunişti, Regele Mihai I a fost forţat să abdice şi să aleagă calea exilului.