Un cretin: D Funeriu

BUCUREŞTI, May 24 (Mediafax) - Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus, marţi, că nu şi-a echivalat studiile pentru că funcţia pe care o ocupă şi activităţile pe care le desfăşoară nu necesită acest lucru, apreciind ca nefiresc faptul ca, din funcţia pe care o ocupă să ceară subordonaţilor să-i echivaleze studiile.
"Nu mi-am echivalat studiile. Există şi un motiv. Am plecat din ţară la finalul clasei a XI-a. Mi-am terminat bacalaureatul la Strasbourg, în Franţa, masterul la o universitate din Franţa «Louis Pasteur» şi doctoratul tot în Franţa. Dacă aş dori un post în sistemul universitar, în care se cere echivalarea studiilor, să zicem de profesor universitar, atunci în mod evident ar trebui să am echivalate o serie de acte şi atunci intrăm pe o altă procedură", a continuat Funeriu.
El a spus că pentru funcţia pe care o ocupă şi raportat la activităţile pe care le desfăşoară, legea nu impune necesară echivalarea studiilor.
"În funcţia pe care o ocup şi activităţile pe care le desfăşor nu este necesară, conform legii, echivalarea actelor de studii. Situaţia este pe de o parte perfect legală. Pe de altă parte, trăin într-o societate plină de suspiciuni, uneori pe bună dreptate, şi ar fi nefiresc ca din funcţia de ministru să cer subordonaţilor mei să-mi echivaleze studiile. Dar, vă rog să credeţi că nu am nici cea mai mică emoţie că un doctorat luat într-un laborator al unui laureat al premiului Nobel ar ridica vreo problemă cu acest fel de studii", a mai spus Funeriu.
El a precizat că va pune în funcţiune, până la începutul anului universitar, preocedura recunoaşterii automate a studiilor, dacă diploma a fost emisă de o universitate de prestigiu din lume.