Treceți la conținutul principal

Tiki-taka, Barcelonaaaaaaa

Boc îşi numeşte consiliera pe postul de consul general al României la Barcelona
Un fost consilier de stat al premierului Emil Boc, Cynthia-Carmen Curt, a fost numită prin hotărârea Guvernului României, pe postul de consul general al României la Barcelona, Regatul Spaniei.
Numită pe criterii evident politice, tipice în regimul PDL, Curt îl va înlocui pe diplomatul de carieră  Radu Ionescu. Ionescu are o vechime în diplomaţie de aproape 15 ani. Absolvent al Academiei Diplomatice din Madrid, Radu Ionescu este un foarte bun cunoscător al limbii spaniole.

Mihai, cititor al cotidianul.ro, ne reaminteşte: Cynthia-Carmen Curt a fost asistenta lui Boc pe când acesta preda dreptul constituţional la Cluj.
Cynthia Curt a fost numită, la sfârşitul anului trecut, la propunerea grupului PDL din Senat, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate (CNI).

"Bolda lui Boc", cum mai este ea cunoscută,  a mai lucrat ca subprefect al judeţului Cluj şi inspector guvernamental.
Curt Cyntia Carmen. la doar o zi după ce reuşise să devină membru titular al Consiliului Naţional de Integritate din partea PDL, s-a zbătut  în plenul Senatului să obţină şi funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, instituţie importantă în vederea acceptării în spaţiul Schegen, după cum consemna Jurnalul Naţional.
Acelaşi cotidian mai reaminteşte că, denumită în presa clujeană "blonda de la drept" sau "blonda lui Boc", Cyntia Curt este fosta asistentă a lui Emil Boc la Facultatea de ştiinţe politice, adminsitrative şi ale comunicării din Cluj, de unde în 2005 a fost numită subprefect de Cluj, în 2007 a fost desemnată inspector guvernamental iar în 2009 a devenit consilier de stat al premierului Boc. "Mi se pare ca în societatea româneascăse manifestă un spirit prea tradiţional referitor la accesul femeilor în funcţii publice şi afirmarea lor în viaţa publică", spunea în 2006 Cynthia Carmen Curt, devenită la 30 de ani subprefect.
Piedici în cale uitării: cine e Cynthia ?
Arhiva Cotidianul ne vine în ajutor:  Cynthia Carmen Curt, fosta asistenta a lui Emil Boc la Facultatea de Drept, spune ca nu are nimic in comun cu „blonda lui Basescu“, in afara de formatia profesionala si culoarea parului, pe care nu are de gind sa si-o schimbe.

Despre numele mai puti obisnuit: Cynthia. "A fost ideea tatalui meu. Cynthia este sinonimul lui Artemis, din mitologia greaca, iar el a iubit foarte mult mitologia greaca".

Curt şi Udrea

Nu se astepta sa fie comparata cu Elena Udrea. "Am fost surprinsa. In afara de faptul ca sintem juriste si blonde, nu avem nimic in comun. Partea cu culoarea parului mi se pare o discriminare. Dar m-am obisnuit sa o ignor. Mi se pare ca in societatea romaneasca se manifesta un spirit prea traditional referitor la accesul femeilor in functii publice si afirmarea lor in viata publica", crede Cynthia Carmen Curt.

"Nu imi voi schimba culoarea parului pentru ca trebuie sa demonstram ca femeile, indiferent de culoarea parului, pot sa se afirme si sint inteligente".

Boc şi Cynthia: o carte. Împreună !

L-a cunoscut cind ii era profesor la cursurile de masterat in drept public si administrativ. Au colaborat inca din 1998, ba chiar au scos si o carte impreuna.

Munca alaturi de Emil Boc "a fost un test de profesionalism, la care am fost supusa mai mult de un an".

A reprezentat PD in Biroul Electoral judeţean Cluj la alegerile din 2004.

Colega "la bara" cu finul-prefect

Pe ex-prefectul Alin Tise, finul primarului Boc, il stie de cind erau amindoi avocati. S-au intilnit in sala de judecata, "la bara", dar ca si colegi, nu ca adversari. "Sint sigura ca vom avea o colaborare buna". Nu este casatorita si vrea ca viata ei privata sa ramina privata.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.