Tiki-taka, Barcelonaaaaaaa

Boc îşi numeşte consiliera pe postul de consul general al României la Barcelona
Un fost consilier de stat al premierului Emil Boc, Cynthia-Carmen Curt, a fost numită prin hotărârea Guvernului României, pe postul de consul general al României la Barcelona, Regatul Spaniei.
Numită pe criterii evident politice, tipice în regimul PDL, Curt îl va înlocui pe diplomatul de carieră  Radu Ionescu. Ionescu are o vechime în diplomaţie de aproape 15 ani. Absolvent al Academiei Diplomatice din Madrid, Radu Ionescu este un foarte bun cunoscător al limbii spaniole.

Mihai, cititor al cotidianul.ro, ne reaminteşte: Cynthia-Carmen Curt a fost asistenta lui Boc pe când acesta preda dreptul constituţional la Cluj.
Cynthia Curt a fost numită, la sfârşitul anului trecut, la propunerea grupului PDL din Senat, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate (CNI).

"Bolda lui Boc", cum mai este ea cunoscută,  a mai lucrat ca subprefect al judeţului Cluj şi inspector guvernamental.
Curt Cyntia Carmen. la doar o zi după ce reuşise să devină membru titular al Consiliului Naţional de Integritate din partea PDL, s-a zbătut  în plenul Senatului să obţină şi funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, instituţie importantă în vederea acceptării în spaţiul Schegen, după cum consemna Jurnalul Naţional.
Acelaşi cotidian mai reaminteşte că, denumită în presa clujeană "blonda de la drept" sau "blonda lui Boc", Cyntia Curt este fosta asistentă a lui Emil Boc la Facultatea de ştiinţe politice, adminsitrative şi ale comunicării din Cluj, de unde în 2005 a fost numită subprefect de Cluj, în 2007 a fost desemnată inspector guvernamental iar în 2009 a devenit consilier de stat al premierului Boc. "Mi se pare ca în societatea româneascăse manifestă un spirit prea tradiţional referitor la accesul femeilor în funcţii publice şi afirmarea lor în viaţa publică", spunea în 2006 Cynthia Carmen Curt, devenită la 30 de ani subprefect.
Piedici în cale uitării: cine e Cynthia ?
Arhiva Cotidianul ne vine în ajutor:  Cynthia Carmen Curt, fosta asistenta a lui Emil Boc la Facultatea de Drept, spune ca nu are nimic in comun cu „blonda lui Basescu“, in afara de formatia profesionala si culoarea parului, pe care nu are de gind sa si-o schimbe.

Despre numele mai puti obisnuit: Cynthia. "A fost ideea tatalui meu. Cynthia este sinonimul lui Artemis, din mitologia greaca, iar el a iubit foarte mult mitologia greaca".

Curt şi Udrea

Nu se astepta sa fie comparata cu Elena Udrea. "Am fost surprinsa. In afara de faptul ca sintem juriste si blonde, nu avem nimic in comun. Partea cu culoarea parului mi se pare o discriminare. Dar m-am obisnuit sa o ignor. Mi se pare ca in societatea romaneasca se manifesta un spirit prea traditional referitor la accesul femeilor in functii publice si afirmarea lor in viata publica", crede Cynthia Carmen Curt.

"Nu imi voi schimba culoarea parului pentru ca trebuie sa demonstram ca femeile, indiferent de culoarea parului, pot sa se afirme si sint inteligente".

Boc şi Cynthia: o carte. Împreună !

L-a cunoscut cind ii era profesor la cursurile de masterat in drept public si administrativ. Au colaborat inca din 1998, ba chiar au scos si o carte impreuna.

Munca alaturi de Emil Boc "a fost un test de profesionalism, la care am fost supusa mai mult de un an".

A reprezentat PD in Biroul Electoral judeţean Cluj la alegerile din 2004.

Colega "la bara" cu finul-prefect

Pe ex-prefectul Alin Tise, finul primarului Boc, il stie de cind erau amindoi avocati. S-au intilnit in sala de judecata, "la bara", dar ca si colegi, nu ca adversari. "Sint sigura ca vom avea o colaborare buna". Nu este casatorita si vrea ca viata ei privata sa ramina privata.