Treceți la conținutul principal

Kate se imbraca din Romania

Rochia purtată de Kate Middleton la întâlnirea cu Obama, fabricată în România cu 70 de lei
Autor: Cristina Botezatu
Ducesa de Cambridge a eclipsat-o pe Michelle Obama la întâlnirea de săptămâna trecută, consolidându-și statutul de "fashion icon", au scris, la unison, publicațiile din Marea Britanie. A ajutat-o rochia elegantă, într-o culoare neutră și cu o croială clasică.
Rochia ducesei de Cambridge a fost fabricata in Romania


După dezvăluirea mărcii, stocul s-a epuizat fulminant în magazinele Reiss din capitala Angliei. A fost licitată cu 600 de lire pe e-Bay, iar Tesco a aunțat că va scoate pe piață o copie la numai 30 de lire.
Povestea ținutei purtate de Ducesa de Cambridge la întâlnirea cu preşedintele american Barack Obama începe însă în România, într-un atelier dintr-o suburbie săracă din apropierea Bucureștiului. Jurnaliștii de la Daily Mail au descoperit că rochia a fost confecţionată de lucrătoare plătite cu doar 99 de pence pe oră- mai puțin de 5 lei.

Vândută cu 175 de lire în magazinele Reiss din Londra, rochia costă la fabricare numai 15 lire, echivalentul a 70 de lei. Diferența se păstreză când vine vorba și despre salariul angajatelor firmei de îmbrăcăminte Rimcor Ex, care a produs rochia.
Cei 170 de angajaţi lucrează într-o fabrică care seamănă cu un bloc industrial, cu gratii la ferestre, ziduri înalte de peste 2 metri şi garduri de metal solid, notează jurnaliștii de la Daily Mail.
Fabrica este situată în imediata apropiere a unei comune de romi, care a devenit cunoscută anul trecut în lumea întreagă după ce o fetiță de numai 10 ani a devenit mamă.
Croitoresele sunt mulțumite, însă, cu banii pe care îi primesc. Una dintre ele spune că salariul de 168 de lire pe lună este mai mare decât salariul minim din România.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică din România însă, acest salariu este cu 22 de lire mai mic decât salariul mediu net pentru industria de confecţii din România, membră a Uniunii Europene din 2007.
Și condițiile sunt descrise drept "bune", cu o singură excepție: pe timp de vară, atelierele sunt supraîncălzite.
Româncele nu știu pentru cine cos hainele. Cele mai multe dintre ele nici nu auziseră de Kate Middleton până săptămâna trecută. Au, însă, o mulțumire: "Este foarte frumos că un lucru mic pe care îl fac aici ajunge într-o sală de bal, undeva în lume".

Foto: Reuters

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/