Treceți la conținutul principal

Un terorist al-Qaida, atras de Romania pentru afaceri cu oi

Un membru al-Qaida detinut la inchisoarea americana de la Guantanamo a declarat ca s-a dus in Romania pentru a incepe o afacere in domeniul importului de oi, relateaza Mediafax. Teroristul a spus, potrivit documentelor WikiLeaks, ca a lucrat in acest timp pentru organizatii umanitare, despre care SUA afirma ca sustin terorismul.

Sauditul Sawad al-Madani este un membru al-Qaida care are legaturi cu retele de sprijin europene, este un asociat apropiat al lui Osama ben Laden si al altor lideri extremisti, a calatorit in strainatate cu documente false si este asociat cu celule al-Qaida din Statele Unite, potrivit dosarului sau de la inchisoarea militara americana Guantanamo, relateaza Mediafax. Detinutul se ocupa de recrutare, finantare si facilitarea operatiunilor jihadiste.
El a participat la antrenamente teroriste, si-a exprimat dorinta de a deveni martir si a fost sub-comandant al fortelor al-Qaida din Tora Bora. Anchetatorii considera ca acesta reprezinta o amenintare pentru SUA, interesele si aliatii lor si ca este valoros din punctul de vedere al informatiilor detinute.
Potrivit informatiilor furnizate de el, Sawad al-Madani a intrat legal in Statele Unite in vara lui 1989, cu viza turistica, si a locuit cu varul sau la Atlanta, Georgia, dupa care s-a mutat la Gaithersburg, Maryland. In iarna lui 1989 s-a intors in Arabia Saudita, dar in 1990 a revenit la Gaithersburg. Dupa ce a inceput Razboiul din Golf s-a intors in Arabia Saudita si s-a angajat ca translator pentru armata americana.
Dupa ce a renuntat la acest post, el a mers in Romania pentru a-si deschide o afacere in domeniul importului de oi. In cursul acestei vizite, el a devenit familiar cu organizatii umanitare precum Revival of Islamic Heritage Society (RIHS) si International Islamic Relief Organization (IIRO), considerate de SUA entitati care sustin terorismul. El a lucrat pentru organizatii umanitare din Bosnia, precum RIHS, timp de aproximativ sase luni, in 1994.
Sawad al-Madani a fost transferat la Guantanamo la 13 februarie 2002, pentru a furniza informatii despre organizatia RIHS si despre tabara de antrenament Khaldan. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.