Treceți la conținutul principal

Solidaritate, dar nu pentru noi...

Mediafax: Senatorii au respins, miercuri, iniţiativa legislativă prin care se propune instituirea, pentru o perioadă de trei ani, a unei taxe de solidaritate care să fie impusă instituţiilor financiare şi instituţiilor de credit. 
Potrivit propunerii legislative, aceste instituţii ar fi urmat să achite anual o taxă de solidaritate în cuantum de 2,5 la sută din valoarea profitului obţinut pentru anul precedent, taxă care s-ar fi făcut venit la bugetul asigurărilor sociale.
În urma dezbaterilor, senatorii nu şi-au însuşit raportul favorabil, cu amendamente, propus plenului de Comisia pentru buget.
Proiectul a fost iniţiat de senatorii PDL Mircea Banias, Radu F. Alexandru, Mihail Hărdău, Dorel Jurcan, Vasile Nistor, Mihai Niţă, Mihaela Popa, Cristian Rădulescu şi Ioan Sbîrciu.
Reprezentantul Guvernului care a participat la şedinţa Senatului a declarat că Executivul nu susţine în acest moment adoptarea acestei iniţiative şi că aceasta ar putea fi acceptată odată cu intrarea în vigoare a unei legislaţii similare de către Uniunea Europeană.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/