Romanul ucis in Afganistan se numeste Motco Filaret

Scris de emil.neacsu in 02 April 2011 la 11:08, in Politics. AsiaAfghanistan 5 vizualizariIntra in discutie TaguriAfganistanFilaretMoscovromâniatalibani shortlinkhttp://crct.ro/neyp

Ministerul roman de Externe a anununta ca romanul ucis vineri in Afganistan se numeste Motco Filaret si avea 43 de ani. El isi dedicase viata ajutorarii celor neajutorati, in cadrul misiunilor ONU si facuse parte din echipa OSCE din Tadjikistan.
Familia romanului ucis in Afganistan – mama si fratii sai – se afla in Romania, precizeaza Adevarul. In atacul din orasul Mazar-i-Shariff, in care a murit romanul, si-au mai pierdut viata alti doi angajati ai ONU, un norvegian si un suedez, scrieAdevarul. Cetateanul roman care ar fi decedat in urma atacului asupra sediului ONU din orasul afgan Mazar-i-Sharif este un angajat civil al Organizatiei Natiunilor Unite, cu statut de functionar international, informeaza Mediafax, citand surse oficiale din interiorul Ministerului de Externe
ONU a confirmat, intr-un comunicat oficial postat pe site, uciderea celor trei angajati ai sai din Mazar-i-Sharif.
Si Armata norvegiana a confirmat pierderea unui om in Afganistan. "Cu profunda durere va informam ca, dupa toate probabilitatile, unul dintre ofiterii nostri a fost ucis in atacul asupra biroului ONU din Mazar-I-Sharif., din Afganistan", a declarat generalul  Morten Haga Lunde, din armata norvegiana.
Cel putin 20 de angajati ai ONU au fost ucisi in Afganistan, in violentele care au cuprins mai multe orase, incepand de vineri, dupa marsurile de protest fata de arderea unui Coran de catre pastorul american Terry Jones, informeaza Channel 4.

Violente in Afganistan
Proteste in Afganistan