Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, pe urmele inaintasilor, la Botosani.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, va efectua, joi, o vizita la Botosani, pentru a vedea locurile de origine ale familiei sale si pentru a asista la un concert oferit in onoarea sa de catre ”Rapsozii Botosanilor” si artistii Jake Shulman-Ment (SUA) si Katherine Weill (Franta), informeaza serviciul de presa al reprezentantei americane la Bucuresti, intr-un comunicat.

Gitenstein se va afla pentru prima oara in Botosani. Potrivit serviciului de presa al Ambasadei SUA, jurnalistii sunt invitati sa participe la urmatoarele evenimente de pe agenda Ambasadorului SUA :
Joi, 28 aprilie - Botosani

- intre orele 9:50 -10:30. Ambasadorul Mark Gitenstein va vizita Marea Sinagoga (str. Arhimandrit Marchian nr. 1)

- intre orele 10:45. 11:30. Ambasadorul SUA va vizita Cimitirul Evreiesc unde se odihnesc stramosii sai
- intre orele 14:00 - 14:45. Ambasadorul SUA va inaugura Raftul American la Biblioteca Judeteana ”Mihai Eminescu” (str. Unirii nr. 16)
- intre orele 15:00-15:45. Ambasadorul SUA va participa la sarbatorirea a 20 de ani de prezenta a Voluntarilor Pacii in Romania si a 10 de ani de prezenta a voluntarilor americani in Botosani.
- intre orele 18:30- 20:00. Ambasadorul SUA va asista la concertul oferit in onoarea sa de ”Rapsozii Botosanilor”, cu participarea lui Jake Shulman-Ment (SUA) si Katherine Weill (Franta), care vor interpreta muzica veche evreiasca.