Scandal: Boc a falsificat spusele unui laureat Nobel

Scris de emil.neacsu in 21 martie 2011 la 21:39, in Intern. 223 vizualizari Intra in discutieTaguriemil bocNobelpissarides shortlinkhttp://crct.ro/ne9Y

Primul ministru al Romaniei, Emil Boc, este acuzat de fals, dupa ce s-a folosit de cuvintele laureatului Nobel pentru Economie, Christopher Pissarides, pentru a justifica unele modificari pe care le aduce noul Cod al muncii, relateaza Antena 3.
Emil BocEmil Boc
Emil Boc afirma, in plenul Parlamentului, in ziua in care a fost depusa motiunea de cenzura pe Codul muncii, ca profesorul Pissarides sustine ca „solutia pentru crearea de noi locuri de munca dupa revenirea din criza o reprezinta flexibilizarea pietei muncii prin folosirea contractelor temporare de munca”, potrivitAntena 3.
Totusi, afirmatiile au fost preluate intentionat gresit de catre Emil Boc si reprezinta o deformare a realitatii prin atribuirea acestora profesorului laureat al Premiului Nobel pentru Economie, au precizat colaboratorii acestuia. Christopher Pissarides nu a facut niciodata o astfel de afirmatie, aceasta contrazicand convingerile sale. „Cu certitudine, nu am spus niciodata aceste cuvinte care imi sunt atribuite si nu cred in ele. De fapt, am vorbit in mod repetat impotriva ideii de utilizare a contractelor pe perioada determinata ca modalitate de reducere a somajului. Consider ca aceasta este o politica rea in conditiile actualei recesiuni si aceasta politica se face responsabila de dualitatea de pe piata fortei de munca din Spania si, partial, de rata ridicata a somajului”, a replicat laureatul Premiului Nobel.
Boc, acuzat de fals