Treceți la conținutul principal

Milosevici, Saddam, Gaddafi...

Vedeti ce legatura este intre Gaddafi, Saddam si Milosevici

Scris de emil.neacsu in 20 martie 2011 la 13:35, in International. 16 vizualizariIntra in discutie TaguriGaddafimilosevicisaddam shortlinkhttp://crct.ro/ne6F
Trei dictatori care, intr-o forma sau alta, si-au construit o imagine de ”om al poporului” dar care si-au atacat propriul popor: Moammar Gaddafi, Saddam Hussein si Slobodan Milosevici. Fiecare s-a crezut atotputernic si si-a tarat tara in razboie locale si apoi a crezut ca poate tine piept Occidentului. Milosevici si Saddam au cazut, soarta lui Gaddafi se decide in aceste momente.
Moammar GaddafiMoammar Gaddafi
Care este legatura intre cei trei dictatori? Toti trei au fost atacati de fortele NATO sau occidentale pe 20 martie (Saddam in 2003, Gaddafi in 2011), iar Milosevici a fost ”pasuit” inca patru zile, Alianta Nord-Atlantica lansand bombardamentele asupra Iugoslaviei in 24 martie 1999.
Saddam Hussein a impins Irakul intr-un razboi e uzura cu Iranul, intre 1980-1988, si a comis crime odioase impotriva propriului popor (pentru care a si fost judecat si condamnat la moarte dupa ce a fost capturat). Mai mult, Saddam a sfidat comunitatea internationala si a invadat Kuweitul in 1990, fiind apoi pus la punct de fortele ociidentale, in 1991. Sfidarea a continuat, el fiind atacat din nou de catre fortele aviatice americane si britanice in 1998, insa abia in 2003, pe 20 martie, SUA au lansat atacul decisiv impotriva Irakului. Saddam a fugit si s-a ascuns, fiind ulterior capturat, in decembrie 2003, judecat si condamnat la moarte. In 2003, Romania s-a aflat in ”Coalition of the willing” formata de SUA impotriva lui Saddam.
Slobodan Milosevici a ajuns lider al Serbiei pe un mesaj profund nationalist, pe fondul destramarii Iugoslaviei. El a profitat de frustarea multor sarbi care si-au vazut tara creata de Tito facuta bucati. Milosevici s-a agata de putere si a alimentat razboie devastatoare in Balcani, in Croatia si Bosnia si apoi in Kosovo. NATO a luat decizia istorica de a ataca Iugoslavia pe 24 martie 1999, dupa ce o serie de negocieri intre Belgrad si reprezentantii separatistilor albanezi au esuat,la Ramboiullet, langa Paris. Bombardarea Iugoslaviei a durat pana in iunie, timp de 72 de zile, in post al Pastelui, si s-a soldat cu zeci de morti, printre care si trei diplomati chinezi ucisi ”din greseala”. In 1999, Romania a acordat permisiunea de survol aviatiei NATO, desi cererea Bucurestilor de intrare in Alianta fusese respinsa la Madrid, in 1997, iar Ungaria, Polonia si Cehia au fost admise in NATO cu cateva zile inainte de atacarea Iugoslaviei.
In 20 martie 2011, urmatorul dictator luat la tinta este Moammar Gaddafi, cel mai vechi ”stapan” din Africa, fiind la putere din 1969. Si Gaddafi a incercat sa-si arate muschii in conflicte regionale, printre care asa-zisul ”Razboi Toyota” din 1987 cu Ciadul. Dupa caderea regimurilor dictatoriale din Tunisia si Egipt, Gaddafi s-a confruntat cu revolte interne si a decis sa-si atace propriul popor. In cateva zile – poate chiar ore – vom afla cum isi va incheia ”domnia” si liderul de la Tripoli.
Coincidenta datelor istorice este din nou in actualitate. Dupa victoria revolutiei din Egipt pe 11 februarie 2011, exact la 32 de ani distanta de la izbanda revolutiei islamice din Iran, acum asistam la atacarea lui Gaddafi pe 20 martie, la exact 8 ani de la bombardarea Irakului lui Saddam Hussein.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.