Care e diferenta dintre romani si straini. Sa zicem, in cazul statului la coada...

ARAD, Mar 25 (Mediafax) - Peste 500 de persoane din Arad s-au înghesuit, vineri dimineaţă, să cumpere ulei la preţ redus de la un magazin din municipiu, unele dintre acestea leşinând, iar altele plângându-se că în înghesuială le-au dispărut portofelele, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Oamenii s-au aşezat în faţa supermarket-ului încă de la miezul nopţii, astfel că până dimineaţă s-au strâns la coadă peste 500 de persoane.
La ora deschiderii, cele peste 500 de persoane s-au înghesuit să intre în magazin, fără să ţină cont de recomandările personalului, care a încercat să permită accesul treptat.
Cumpărătorii au mers direct la standul dedicat ofertei promoţionale la ulei, ei putând cumpăra două sticle la preţ de una.
Din cauza aglomeraţiei create la intrarea în magazin, câteva femei au leşinat, o bătrână a fost rănită la mână, iar alte persoane au reclamat că le-au dispărut portofelele din buzunare sau din genţi.SYDNEY/LONDRA, Mar 25 (Mediafax) - Sute de oameni din Asia şi Europa au stat la coadă în faţa magazinelor Apple pentru a cumpăra noua tabletă iPad 2, lansată vineri în 25 de ţări, de teamă că deficitul de produse din Statele Unite se va repeta şi în străinătate, relatează Reuters. 
IPad 2, o versiune mai subţire şi mai uşoară a tabletei, care include două camere pentru video chat, a fost introdusă în Statele Unite pe 11 martie, iar analiştii estimează că în primul week-end au fost vândute un milion de exemplare.
Preţurile internaţionale pornesc de la 499 de dolari.
Vineri, tableta PC a fost lansată în 25 de state, majoritatea din Europa, alături de Australia, Noua Zeelandă, Canada şi Mexic.
Lansarea din Japonia a fost amânată, dar Apple a precizat că nu din cauza deficitului de componente apărut în urma cutremurului.