Basescu abereaza


@ Mediafax - "România este una din ţările cu excepţional potenţial agricol şi care poate fi un motor regional al diminuării efectelor unei presupuse viitoare crize a alimentelor. Dar trebuie să cultivăm pământul. Spre deosebire de statele din Golf, unde am văzut cât efort este pentru a avea un pom verde, aici verdele este de la natură, de la Dumnezeu", le-a spus preşedintele Traian Băsescu participanţilor la Forumul de Cooperare al Golfului. 
"Probabil toţi ştiţi că România are o populaţie de circa 22 de milioane de locuitori, dar are un potenţial agricol capabil să satisfacă nevoile a 80 de milioane de locuitori".
"Un domeniu poate de interes major privind la ceea ce România are - munte, mare, deal, este turismul. Avem o infrastructură de turism depăşită care trebuie modernizată şi avem un potenţial pentru dezvoltarea infrastructurii de turism excepţional. Dacă vreodată vreţi vrea să vedeţi cu adevărat România, să nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter. Trebuie să vă spun că sunt un om care a circulat în ţară, pe şosele, foarte mult, dar niciodată nu am descoperit România cum am descoperit-o din elicopter", a spus Traian Băsescu.