Treceți la conținutul principal

Lista castigatorilor Premiilor Oscar 2011

LOS ANGELES, Feb 28 (Mediafax) - Filmul "Discursul regelui/ The King's Speech" a fost marele câştigător la la cea de-a 83-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminică, la Los Angeles, echipa acestei producţii adjudecându-şi, printre altele, premiile pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie. 
După ce a împărţit cu "Reţeaua de socializare/ The Social Network" trofeele acordate de-a lungul acestui sezon, "Discursul regelui", de Tom Hooper, a obţinut Oscarul pentru cel mai bun film.
Lungmetrajul "Discursul regelui/ The King's Speech", în care actorul Colin Firth interpretează rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar - 12 - dintre care a câştigat trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu original.
Filmul "Reţeaua de socializare" a primit trei premii Oscar - pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj şi cea mai bună coloană sonoră.
Alţi favoriţi care au şi obţinut râvnitele statuete au fost Natalie Portman, care şi-a adjudecat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din "Lebăda neagră/ Black Swan", şi Christian Bale, premiat pentru cea mai bună interpretare în rol secundar, pentru prestaţia din "The Fighter".
Gala de premiere, care a avut cei mai tineri prezentatori de până acum, Anne Hathaway şi James Franco, a avut loc duminică la Kodak Theatre din Los Angeles.
Prezentăm în continuare lista completă a câştigătorilor premiilor Oscar pe 2011:
Cel mai bun film: "Discursul regelui/ The King's Speech"
Cel mai bun regizor: Tom Hooper - " Discursul regelui/ The King's Speech"
Cea mai bună actriţă în rol principal: Natalie Portman - "Lebăda neagră/ Black Swan"
Cel mai bun actor în rol principal: Colin Firth - "Discursul regelui/ The King's Speech"
Cel mai bun actor în rol secundar: Christian Bale - "The Fighter"
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Melissa Leo - "The Fighter"
Cel mai bun scenariu adaptat: "Reţeaua de Socializare/ The Social Network"
Cel mai bun scenariu original: "Discursul regelui/ The King's Speech"
Cel mai bun film de animaţie: "Toy Story 3"
Cea mai bună regie artistică: "Alice în Ţara Minunilor" de Tim Burton
Cea mai bună imagine: "Începutul/ Inception" de Christopher Nolan 
Cele mai bune costume: "Alice în Ţara Minunilor"
Cel mai bun machiaj: "The Wolfman"
Cel mai bun lungmetraj documentar: "Inside Job"
Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Strangers No More"
Cel mai bun mixaj de sunet: "Începutul/ Inception"
Cel mai bun montaj de sunet: "Începutul/ Inception"
Cel mai bun montaj: "Reţeaua de socializare/ The Social Network"
Cel mai bun film într-o limbă străină: "In A Better World" de Susanne Bier 
Cel mai bun scurtmetraj: "God of Love"
Cel mai bun scurtmetraj animat: "The Lost Thing"
Cele mai bune efecte vizuale: "Începutul/ Inception"
Cea mai bună coloană sonoră: "Reţeaua de socializare/ The Social Network"
Cel mai bun cântec: "Toy Story 3" - "We Belong Together" 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/