Basescu e o râmă lipită de motorul Uniunii Europene

De cateva zile imi urasc televizorul. E unul acolo care vorbeste mereu, ca Ceausescu. Si, la fel ca si Ceausescu, minte. Ba e criza, ba nu e criza, ba am evitat derapajul, ba urmeaza derapajul, ba nu avem bani, ba avem bani, ba intram sigur in Schengen, ba nu intram acum in Schengen. Ce e mai trist este ca minciunile debitate cu seninatatea bisnitarului de blugi raman doar aici, la noi, nu au ecouri mai departe de granita de Vest.
Cea mai recenta minciuna a omului care apare la televizor ca Ceausescu a fost aceea ca nu a fost avertizat de o frau de la Berlin si de un monsieur de la Paris ca Romaniei i se pregateste o amanare pentru aderarea la Schengen. 
Minciuna. Merkel i-a spus, probabil, inca de la vizita facuta la Bucuresti, in septembrie, ca nu se califica la Schengen. Nemtii nu fac fușăreală, hai că merge și așa, Merkel știa mai mult ca sigur că România nu va indeplini conditiile pana in noiembrie si deci nu va adera in martie 2011. 
Asta una la mână.
Doi la mână, la summitul NATO de la Lisabona a fost celebra scena cu Sarkozy. Oare de ce se târa basescu ca o râmă în fata lui Sarkozy? De ce insista ca un bisnitar de blugi care incearca sa opreasca un musteriul pentru a-l convinge ca pantalonii nu sunt rosi de molii? Pentru ca Sarkozy il informase ca Schengenul se amana, băi, băiatule...