Presa, despre Corneliu Coposu, la 15 ani de la disparitie... 5 Jurnalul National

12:32
Joi
11 noiembrie 2010
Bucuresti
MIN 9°C
MAX 18°C
Cauta
stamp_miscarea12.jpg
În numai doi ani de guvernare, Guvernul condus de profesorul de Drept Constituţional Emil Boc a reuşit performanţa ca nu mai puţin de şapte ori să fie lovit peste degete de judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR), în tot atâtea cazuri măsurile promovate de Executiv fiind declarate neconstituţionale.
adrian_paunescu.jpg
Guvernanţii se plâng nonstop că nu sunt bani, că bugetul a ajuns la fundul sacului, că din această cauză trebuie să opereze reduceri masive de salarii, de pensii etc. Dar, în acest timp, Executivul lui Boc, prin Autoritatea pentru Valorificarea şi Administrarea Activelor Statului (AVAS ), stă pe milioane de euro.
Salariaţii de la Finanţe ameninţă cu noi acţiuni de protest, după ce preşedintele Traian Băsescu a blocat acordarea stimulentelor pentru bugetari. Ministrul Gheorghe Ialomiţianu are programate astăzi negocieri cu sindicaliştii.
de-ce-2.jpg
Terminalul pentru sosiri şi tranzit non-Schengen de pe Aeroportul Internaţional Timişoara s-a realizat înainte de termen. Viteza mare o explică vizita din 15 şi 16 noiembrie pe care o fac comisarii europeni pentru a acredita aeroportul pentru preluarea pasagerilor care vin din afara spaţiului european.
de-ce-1.jpg
Adrian Halpert, directorul editorial demisionar de la Adevărul Holding consideră că noul management al trustului lui Dinu Patriciu este neprofesionist şi lipsit de viziune, iar Peter Imre, directorul general al companiei, "este format în mentalitatea de şef de sală".
PE ACEEASI TEMA:
Adrian Halpert şi-a dat demisia de la Adevărul 
10 NOV 10 / MASS-MEDIA
În maximum două săptămâni, la Gorj vor începe filmările pentru "Ghost Rider 2". Pentru câteva scene din film, 25 de tineri de la o firmă de pază din Târgu-Jiu se pregătesc deja să joace în filmul lui Nicolas Cage. Agenţii au fost selectaţi în urma [...]
winter_premio_banner_web_446x120px.jpg
Preşedintele sirian a parafat la Bucureşti acorduri ce permit aducerea fugaruluiVizita de stat a preşedintelui sirian Bashar al-Assad la Bucureşti a prilejuit parafarea mai multor acorduri bilaterale pe justiţie şi afaceri interne, pachet ce include şi un tratat privind transferul de [...]
Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a trimis Comisiei competente o propunere de modificare a Regulamentului acestei instituţiii, prin care toate atribuţiile Biroului Permanent (BP) ar trebui să fie preluate de preşedintele Camerei Deputaţilor, în cazul în care BP nu se întruneşte.
banner-site-romprest.jpg
România trebuie să îşi restructureze companiile de stat care produc pierderi, deoarece marea majoritate a acestora primesc subvenţii, iar Comisia Europeană a început să le înglobeze în deficitul naţional pe cele care trăiesc din pomana statului.
Preşedintele Traian Băsescu a trimis miercuri înapoi la Parlament, pentru reexaminare, legea privind aprobarea OUG 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor cate-gorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar.
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova au decis trimiterea în judecată a democrat-liberalului, Ionel Manţog, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă. În octombrie 2009, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, Ionel Manţog a izbit în plin o ambulanţă aflată în misiune şi care transporta un pacient la Spitalul din Târgu-Jiu.
banner-446x120.jpg
La 11 noiembrie 1990, oraşul Baia Mare era în sărbătoare. În cadrul Mitropoliei Ardealului, Maramureşului şi Crişanei se reînfiinţa Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului, avându-l în frunte pe preasfinţitul Iustinian Chira.
20ani.jpg
Rusia îşi va crea propria sa echipă de Formula 1 după cumpărarea de către constructorul rus de automobile Marussia Motors a unei părţi importante din echipa britanică Virgin Racing, a anunţat şeful constructorului rus, Nikolai Fomenko.
Pentru selecţia naţională Eurovision 2011, Televiziunea Română se aventurează să organizeze un show de Revelion. La prima vedere s-ar părea că instituţia publică face economie, încercând să împuşte doi iepuri deodată, cu riscul de a rămâne cu audienţa dezumflată.
Despre cum a fost la a cincea ediţie a Festivalului Naţional de Folk "Chira Chiralina" - In Memoriam Adrian Păunescu - s-ar putea spune succint: vreme însorită, organizare impecabilă, public minunat, concurenţi valoroşi (peste medie), recitaluri îndelung aplaudate.
ultimele_24_de_ore.jpg
Damian Drăghici revine în România unde va concerta pe scena Sălii Palatului. Astfel, mâine, de la ora 20:00, artistul vă aşteaptă cu mai multe surprize: naiul în muzica de jazz. "La concertul Jazz in the City voi prezenta o premieră absolută şi sper să va placă [...]
Aflat la conducerea Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu" o perioadă îndelungată, a avut o contribuţie esenţială în dezvoltarea învăţământului universitar din acest domeniu, fiind cel mai citat autor român din medicina [...]
header-_dece.jpg

O campanie marca Jurnalul Naţional, un exerciţiu de sinceritate, care ne face să ne întrebăm dacă ne-am născut în locul potrivit. La cele două întrebări răspund jurnaliştii redacţiei, dar invităm şi cititorii să ni se alăture.
Multă lume şi-a pus întrebarea în ultima vreme de ce faza sferturilor de finală a Cupei României se dispută într-o singură manşă pe terenul uneia dintre echipe! Lumea s-a întrebat, răspunsurile nu au venit. Respectabilă prin vechime şi prin tradiţie, această competiţie a ajuns de râsul lumii.
Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei României după ce a învins-o aseară, în "Groapă", pe Universitatea Craiova, scor 4-2 la penalty-uri La capătul a 90 de minute electrizante, cu foarte multe ocazii de-o parte şi de alta, Dinamo şi Universitatea au încheiat [...]
PE ACEEASI TEMA:
Surpriză sub Tâmpa
11 NOV 10 / Cupa României
box5_300x250_cs.gif
Se apropie o perioadă plină de taină: Postul Crăciunului... Când fiecare dintre noi încearcă să fie mai bun. Jurnalul Naţional te întâmpină luni, 15 noiembrie, cu o Ediţie de Colecţie dedicată Postului Crăciunului, dar şi cu volumul "Reţete alese pentru Post şi Crăciun".
● Maria Timuc
Se spune că Dumnezeu s-a gândit într-o zi să urmărească doi călugări cu toată atenţia şi să vadă care dintre ei ar merita să ajungă în Rai. Unul era mâncăcios, avea o burtă cât toate zilele, mai azvârlea şi priviri îngăduitoare către [...]
banner_jurnalul_300x250.gif
Jurnalul de sanatate
SĂNĂTATEA FAMILIEI
Pe desktop apar patru figuri geometrice - pătrat, romb, triunghi, stea -, colorate diferit. Misiunea ta este să memorezi locul unde sunt plasate. Pentru că figurile vor dispărea şi, după o pauză de şase secunde, în mijlocul ecranului vei vedea una dintre cele patru figuri geometrice.
OFTALMOLOGIE
Medicul oftalmolog Ruxandra Simionescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, precizează cititorilor Jurnalului de Sănătate de ce ar trebui să evite achiziţionarea ochelarilor de vedere din pieţe sau din supermarketuri.
jurnalul-de-bucatarie.jpg
CAIET DE REŢETE
Dacă nu tai porcul de Ignat, nu-i mai merge bine, iar acesta slăbeşte, se spune din bătrâni. În multe zone din ţară această regulă este păstrată cu stricteţe, iar la 20 decembrie gospodarii se scoală de dimineaţă şi încep ritualul de tăiere a porcului.
Reţetele zilei
● Preparate din carne: Ruladă de carne cu sos de fructe
● Preparate din legume: Tarte cu praz şi mazăre
● Preparate din peşte: Şniţel de peşte cu spanac
● Preparate din dulci: Brioşe de ciocolată cu ananas
Imopedia.ro - portalul imobiliar nr. 1
"Nu ajunge să ignorăm nesimţirea! Trebuie s-o amendăm! Am pornit Mişcarea de Rezistenţă! O invitaţie la care aţi reacţionat prompt din sute, poate mii de motive. Unele dintre ele au prins formă şi le-aţi regăsit în paginile Jurnalului Naţional. 
macheta_dosar_scanteia.jpg
Cu dor de "acasă" şi de prieteni, Eva Kiss trăieşte în Danemarca din 1990. Lucrează, cântă, duce o viaţă normală şi fericită alături de familie. Solista, ale cărei piese "Tăcutele iubiri", "Puterea dragostei" sau "Anotimpul speranţelor" au rămas cu siguranţă în [...]
0cnatele.jpg  
craciun

SĂNĂTATE

Cancerul orofaringian asociat cu infecţia HPV a crescut de mai multe ori, în special la persoanele între 40 şi 50 de ani.
craciun

BUCĂTĂRIE

Se lasă Sec de Dulcele toamnei! Sec de "fruptul" vieţii şi-al zilelor îndestulate, rotite săptămâni şi luni în vârtejul nunţilor şi-al nuntirilor. Se lasă sec de timpul pentru veselie ...
craciun

JURNALUL CASEI

n rol extrem de important în amenajările contemporane, făcând parte din seria de materiale compatibile tactil şi senzorial cu organismul uman.
craciun

JURNALUL TV

Mariza cântă la 11 noiembrie, pe scena Sălii Palatului. Vocea ei va "ornamenta" Festivalul "Viaţa e frumoasă", organizat de Opereta bucureşteană.
Suplimente
WEB CAM
Olimp
Piata Presei Libere
Olimp - Popasul Pescarilor
Hunedoara - Castelul Huniazilor
Bâlea Lac
Piata Victoriei
Cabana Bâlea
Reşiţa
Bacău
Bâlea Lac - Transfăgărăşan
Piata Universitatii
Piaţa Universităţii 2
Braşov - Consiliul Judeţean
Braşov - Strada Republicii
Str. Turda
Piata Revolutiei
Caracal
Constanţa - Piaţa Ovidiu
1 Mai - Turda
Baile Homorod
Craiova
Busteni - Kalinderu
Ferdinand/Mihai Bravu
Iaşi - Palatul Culturii
Pipera/Barbu Văcărescu
Busteni - Kalinderu II
Galaţi - Hotel Mercur
Antena1 - DN1
Buşteni Snowpark
Otopeni - DN 1
Cavnic
Mioveni
Herastrau
Harghita Băi
Odorheiul Secuiesc
Parang
Odorheiul Secuiesc Hotel Târnava
Pasul Tihuţa
Otopeni - Piata Primariei
Otopeni - Parcul Central
Parîng - Cabana ANEFS Zapp
Ploieşti
Poiana Braşov - Zapp
Sinaia
Sighişoara
Predeal Clăbucet
Sighişoara - Piaţa Cetăţii
Tulcea
Sinaia 1400
Valea Arieşului
Sovata
Vatra Dornei


Vizitează magazinul online al Jurnalului Naţional
160x400_87.jpg
vremea
ACUM
in Bucuresti - Baneasa
19°C
Cer acoperit
751 mmHg
Vant
5 km/h V-NV

Prognoza Meteo
Joi
9  18
Pres.
Vineri
8  18
Pres.
banner.gif
banner-shop.gifpierdutejn.gif
7-pitici-sarcina-mamici.gif
jn_150x220.jpg
festival-viata-e-frumoasa-j.pg
banner_jn-160x160.jpg
oraselulmami_150x206.gif
160x220-biblio.gif
vreaubilet-logo-negru.jpg
moftul.jpg
  
www.port.ro