salut roumain

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului din Franţa de a semnala societăţii France Télévisions nemulţumirea provocată de realizarea unui gest ofensator, în care a fost implicat şi publicul spectator, sub denumirea de „salut roumain”, în cadrul unei emisiuni difuzate la data de 17 aprilie 2010, de către postul de televiziune France2.

Urmare demersurilor MAE, prin Ambasada României la Paris, CNA francez a comunicat părţii române decizia acestui for de a interveni pe lângă France Télévisions pentru a-i semnala impactul emoţional suscitat de gestul menţionat, la care publicul prezent în emisiune a fost invitat să participe.

Comunicarea CNA subliniază faptul că, în evaluarea sa, secvenţa difuzată conţinea elemente stereotipe, defăimătoare cu privire la cetăţenii români, fiind contrară regulilor privind nediscriminarea pe care trebuie să le respecte televiziunile.

Ministerul Afacerilor Externe apreciază în mod deosebit angajamentul CNA francez de a asigura, potrivit competenţelor care îi revin, evitarea unor difuzări stereotipe, contrare legii, datorită caracterului lor discriminator.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanţa unei abordări echilibrate care să nu conţină elemente discriminatorii, de orice natură, la adresa cetăţenilor români.
INTRE TIMP, A MAI FACUT UN CRETIN O GLUMA, LA CAMPIONATELE EUROPENE DE NATATIE...