Treceți la conținutul principal

salut roumain

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului din Franţa de a semnala societăţii France Télévisions nemulţumirea provocată de realizarea unui gest ofensator, în care a fost implicat şi publicul spectator, sub denumirea de „salut roumain”, în cadrul unei emisiuni difuzate la data de 17 aprilie 2010, de către postul de televiziune France2.

Urmare demersurilor MAE, prin Ambasada României la Paris, CNA francez a comunicat părţii române decizia acestui for de a interveni pe lângă France Télévisions pentru a-i semnala impactul emoţional suscitat de gestul menţionat, la care publicul prezent în emisiune a fost invitat să participe.

Comunicarea CNA subliniază faptul că, în evaluarea sa, secvenţa difuzată conţinea elemente stereotipe, defăimătoare cu privire la cetăţenii români, fiind contrară regulilor privind nediscriminarea pe care trebuie să le respecte televiziunile.

Ministerul Afacerilor Externe apreciază în mod deosebit angajamentul CNA francez de a asigura, potrivit competenţelor care îi revin, evitarea unor difuzări stereotipe, contrare legii, datorită caracterului lor discriminator.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanţa unei abordări echilibrate care să nu conţină elemente discriminatorii, de orice natură, la adresa cetăţenilor români.
INTRE TIMP, A MAI FACUT UN CRETIN O GLUMA, LA CAMPIONATELE EUROPENE DE NATATIE...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.