Romania expells a russian diplomat!

A day after a romanian diplomat was retained by FSB in Moscow under accusation of espionage, Romanian Foreign Ministry announces that a russian diplomat will be expelled from Bucharest! Let the diplomatic war begin!


Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu regret de faptul că, printr-o comunicare oficială transmisă astăzi, 17 august 2010, a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, diplomatul român Gabriel Grecu, secretar I în cadrul Ambasadei României la Moscova, a fost declarat persona non grata, solicitându-se părăsirea de către acesta a teritoriului Federaţiei Ruse în termen de 48 de ore.

Diplomatul român se va întoarce în România în termenul precizat.

Faţă de această situaţie, Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi părţii ruse decizia autorităţilor române privind declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, cu rang diplomatic echivalent (secretar I), solicitându-se, totodată, părăsirea de către acesta a teritoriului României în termen de 48 de ore.

----
VIZITA lui băsescu la Moscova? S-a dus in pizda ma-sii...

UPDATE Numele diplomatului expulzat este  Anatoly Akopov. Mediafax scrie: Potrivit listei corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, Anatoly Akopov şi-a început postul la ambasada din Bucureşti la 27 iunie 2007, venind la Bucureşti împreună cu soţia sa, Natalia Akopova. Natalia Akopova nu lucrează în cadrul ambasadei ca diplomat, numele acesteia neregăsindu-se pe lista de agenţi diplomatici ai Federaţiei Ruse.
Contactaţi oficial, reprezentanţii ambasadei Federaţiei Rusiei la Bucureşti au refuzat, miercuri, să mai facă vreun comentariu legat de subiect după ce, marţi seară, reprezentanţi din ambasadă spuseseră că din lista de cinci diplomaţi ruşi cu grad de secretar I de pe site-ul ambasadei doar doi mai sunt la post, respectiv Alexander Soshnikov şi Anatoly Akopov.