Treceți la conținutul principal

Popo(r)ul, Baconsky si chinezii...

Comunicatul in limba de lemn vine azi de la MAE:

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe Teodor Baconschi cu viceprimarul municipiului Shanghai, Tang Dengjie
Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a avut astăzi, 30 iulie, o întrevedere cu viceprimarul municipiului Shanghai, Tang Dengjie, în marja vizitei efectuate în R.P. Chineză, cu ocazia participării la Ziua României la EXPO 2010.
Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a mulţumit părţii chineze pentru găzduirea Pavilionului României în cadrul Expoziţiei Mondiale şi pentru sprijinul acordat în desfăşurarea acţiunilor oficiale din marja Zilei României la EXPO 2010, sărbătorite la 29 iulie.
Şeful diplomaţiei române a apreciat că interesul pentru Pavilionul României manifestat de cei peste două milioane de vizitatori reflectă sentimentele de prietenie autentică dintre România şi R.P. Chineză, concretizate prin cei 61 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale.
Viceprimarul chinez a salutat participarea şefului diplomaţiei române la Ziua României de la EXPO 2010 şi a apreciat că toate evenimentele de la 29 iulie au fost un real succes, au atras atenţia şi interesul publicului chinez, fiind intens mediatizate în presa chineză.
Oficialul chinez şi-a exprimat aprecierea pentru evenimentele programate să se desfăşoare în Pavilionul României în cele 3 luni rămase până la finalul EXPO 2010 şi a mulţumit Guvernului României pentru sprijinul acordat în adjudecarea de către Shanghai a dreptului de a organiza Expoziţia Mondială 2010. Acesta a subliniat că Pavilionul României şi manifestările găzduite au avut o contribuţie semnificativă la succesul EXPO 2010 Shanghai.
Totodată, viceprimarul a evocat relaţia de înfrăţire dintre municipiul Shanghai şi municipiul Constanţa şi necesitatea unor schimburi tot mai intense şi extinse în domeniul economic, cultural şi interuman, care să valorifice potenţialul existent în urma proceselor de reformă şi dezvoltare din ambele societăţi.
În acest context, ministrul Baconschi a reiterat dorinţa Guvernului României de a încuraja interacţiuni tot mai frecvente şi extinse între comunităţile de afaceri din cele două ţări, inclusiv din zona municipiului Shanghai, care să permită o dinamică echilibrată a schimburilor comerciale, stimularea investiţiilor reciproce şi promovarea acelor produse care să satisfacă aşteptările consumatorilor chinezi faţă de oferta românească.
Ministrul Afacerilor Externe a evidenţiat succesul de care s-a bucurat promovarea vinurilor româneşti, inclusiv recentele tranzacţii comerciale care au permis pătrunderea vinurilor româneşti în peste 100 de supermarket-uri din capitala Beijing.
Viceprimarul Shanghai-ului a arătat că mecanismele de piaţă dezvoltate în ambele ţări permit o tot mai amplă cooperare şi cunoaştere reciprocă menite să conducă la creşterea schimburilor comerciale.
Oficialul chinez a exprimat speranţa că, până la închiderea EXPO 2010, Pavilionul României va fi în continuare valorificat ca o platformă pentru derularea de manifestări cultural-artistice, precum şi pentru organizarea de acţiuni de promovare economico-comerciale în interesul dezvoltării legăturilor de afaceri între cele două ţări.
--------

Daca ati reusit sa cititi pana aici (eu dupa primele doua paragrafe mi-am adus aminte de berea din frigider) inseamna ca aveti nervii tari... Cum adica: ministrul de externe al Romaniei se intalneste cu viceprimarul? Dar primarul unde este? In concediu? In puscarie? Sau e un semn ca chinezii ne trateaza cu popoul?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/