Picioarele in apa rece...

Duminica dimineata, ora 9, sedinta de guvern, palatul victoria. Intra Boc in sala de sedinte, in slapi de plaja, cu pantalonasii suflectati pana la genunchi.
- Buna ziua! Va rog, luati loc, si bagati-va picioarele in apa, da?, zise micul Stefan cel Mare in timp ce se urca pe scaun si isi aseza picioarele in ligheanasul cu apa cu cuburi de gheata, lighenas pus pe un postament.
Membrii guvernului se uita nedumeriti.
- Bai, Emile, ce sa facem ma?, il interpela golaneste Berceanu, in timp ce arunca cu un pix spre Boc.
Boc se fereste si e la un pas sa scape pe in lighean.
- Asa a zis sefu! Picioarele in apa!
- Domnu' Boc, eu nu sunt nici in PSD, nici in PDL, nici in PNL. Pe mine nu ma atinge ordinul, sâsâi Predoiu.
- Bai, Predoiule, daca-ti dau un lighean in cap, zbori direct la Buzau! Treci in lighean!, spuse Udrea in timp ce isi tragea dresul in jos, cu o miscare naturala, pret de 2 secunde. Berceanu vru sa spuna ceva despre dresul lui Udrea dar un ciorap azvarlit de Videanu ii trecu razant pe la nas si ii taie cheful de glume.
Partea pesedista a guvernului s-a adunat intre timp la o mica sedinta, cu ciorapii in maini si pantofii aruncati la intamplare pe sub masa si scaune. Ilie Sarbu incerca sa mascheze cumva ca are doar un singur ciorap, Cati, cu oja de la degetele de la picioare in trei nuante de rosu, isi freca bataturile, Ponta batea darabana pe ciorapeii cu monograma lui Nastase, iar Marian Sarbu se juca cu gaurile din ciorapii ministeriali.
Intr-un colt, cu pantofii inca in picioare, Stanisoara privea speriat.
- Dom' ministru, executarea!, tipa Boc la el.
- Sefu, nu pot, zau!
- Descaltarea! Hai, ca nu avem timp, intram in videoconferinta cu sefu si ne controleaza!
Oftand, Stanisoara isi dadu pantofii jos, miscare care declansa un raset general in sala de sedinte.
- Bai, Stanisoara, i-ai furat ciorapii lu' nevasta-ta?, il intepa Blaga, in timp ce se tinea de burta de ras si se uita la ciorapeii cu dantela ai ministrului apararii.
- Taci, bai... Tu vorbesti... Ai unul portocaliu si altul rosu...
- Hai, gata, ca incepe teleconferinta! Saru' mana domnule presedinte!!!
Pe un ecran gigant apare faţa zbanghie a presedintelui. Ridurile se mişcă şi dau naştere unui zgomot, care aduce a voce.
- Asa, picioarele in apa rece. Acum dati-va si chilotii jos!