Treceți la conținutul principal

A murit Ion Dolanescu

Cântăreţul de muzică populară Ion Dolănescu a murit joi, în locuinţa sa, în urma unui stop cardiac. Un echipaj SMURD s-a deplasat la locuinţa acestuia, în Capitală, unde timp de o oră s-a încercat resuscitarea artistului. Decesul s-a înregistrat în jurul orei 16.00. Ion Dolănescu avea 65 de ani.
Născut pe 25 ianuarie 1944, Ion Dolănescu a fost cântăreţ de muzică populară şi deputat în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov pe listele partidului PRM. Originar din satul Perşinari, judeţul Damboviţa, Dolănescu a avut o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio şi televiziune şi cu foarte multe spectacole. El este cunoscut şi pentru duetele realizate împreună cu solista Maria Ciobanu, şi cu fiul lor, Ionuţ Dolănescu.
În 1966 a absolvit Liceul Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte şi a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă.
Primele cântece pe care le-a înregistrat la radio sunt "Măi Lenuţo, trecui dealul" şi "De-ar fi mândra fată bună". A înregistrat peste 50 de albume, dintre care "M-am născut lângã Carpaţi", "Cântece şi balade din ţara novicilor", "Romanţe şi cântece de petrecere" şi "Hăulite".
În colaborare cu Maria Ciobanu, a înregistrat albumul de muzică uşoară "Astăzi e ziua ta". De asemenea, a colaborat cu Maria Tănase, Maria Ciobanu, Ionela Prodan şi Elena Merişoreanu.
A primit Discul de aur 1970/1996 pentru întreaga activitate.

Orchestra Lăutari din Basarabia, condusă de Nicolae Botgros, îi aduce un ultim omagiu lui Ion Dolănescu, printr-un concert susţinut la Ateneul Român, unde trupul neînsufleţit al artistului a fost depus sâmbătă dimineaţă.
În aplauzele mulţimii strânse la Ateneu, orchestra Lăutari din Basarabia a început un concert în memoria lui Ion Dolănescu, care a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi interpreţi de muzică populară.
Duminică, înainte de începerea concertului orchestrei coordonate de Nicolae Botgros, circa 1.000 de oameni se adunaseră în parcul din faţa Ateneului, aşteptând să îi aducă un ultim omagiu artistului.
Trupul neînsufleţit al lui Ion Dolănescu a fost depus la Ateneul Român, sâmbătă, în jurul orei 10, în aplauzele admiratorilor. Sicriul în care se află corpul neînsufleţit al cântăreţului a fost dus la Ateneul de o maşină însoţită de fete îmbrăcate în port popular, fiind transportat în interiorul clădirii de bărbaţi care purtau tot costume populare.
Sâmbătă, Ateneul Român a fost deschis până la ora 22.00 pentru a le permite celor care au iubit muzica lui Ion Dolănescu să îl omagieze. În cursul zilei, au fost depuse zeci de coroane şi sute de persoane s-au prezentat pentru a-i aduce cântăreţului un ultim omagiu.
Ion Dolănescu va fi înmormântat duminică, la ora 14.00, la cimitirul Bellu din Capitală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/