Se intampla in Romania si pe langa ea...

@ Un lot de cămile din Rusia, care a stat timp de două săptămâni la graniţa ruso-ucraineană pentru a putea tranzita Ucraina, este acum ţinut la graniţa dintre R. Moldova şi România, pentru că autorităţile române cer traducerea certificatelor de transport, relatează RIA Novosti.

@ Un grup de cetăţeni afgani care a trecut fraudulos graniţa pentru a ajunge în România a fost depistat de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud în Gara Bistriţa-Nord, ei declarând că au venit în ţara noastră pentru a cere azil, transmite corespondentul NewsIn.

@ Locuitorii oraşului croat Vinkovci au preparat, sâmbătă, un cârnat lung de 530 de metri, record care, chiar dacă nu a fost omologat oficial, doboară performanţa celor 392 de metri, stabilită de bucureşteni în decembrie, la iniţiativa primarului general Sorin Oprescu.
La fabricarea cârnatului, au fost folosite 400 de kilograme de carne de porc, 2,5 kilograme de piper şi 3,5 kilograme de usturoi, notează AFP. Cârnatul ar putea hrăni 3.000 de oameni.
Cei din Vinkovci spun că nu şi-au propus să stabilească un record mondial, motiv pentru care nu i-au contactat pe cei de la Guiness Book (Cartea Recordurilor).