Asa ceva nu exista...

Ministrul francez al Apărării, Herve Morin, a anunţat joi că a demis un profesor din cadrul Colegiului de Apărare Interame (CID), şcoală militară superioară, din cauză că a atribuit, într-o carte, atentatele de la 11 septembrie 2001 unui "complot israeliano-american", relatează AFP si Mediafax.
Cercetătorul Aymeric Chauprade "a scris o carte în care analizează cauzele distrugerii Turnurilor Gemene şi care conţine nuanţe absolut inacceptabile întrucât încearcă să demonstreze că ar fi vorba despre un complot israeliano-american", a declarat Morin cu ocazia unei vizite pe portavionul Charles de Gaulle din Marea Mediterană, din largul portului Toulon.
"Acest bărbat nu are nimic de a face cu o instituţie ca a noastră şi am indicat de ieri seară că acest domn nu va mai avea, începând din această zi, acces în CID", a menţionat el.

Săptămânalul Le Point a publicat în ediţia sa electronică citate din introducereea unui volum recent al lui Chauprade, "Cronica ciocnirii civilizaţiilor", în care face referire la atentatele de la 11 septembrie ca fiind o "nouă dogmă a terorismului mondial" şi evocă "varianta oficială".

"Unda de şoc nu ar fi putut provoca distrugerea (...). Numai o demolare controlată prin intermediul explozibililor ar fi permis obţinerea unei prăbuşiri aşa de rapide şi perfecte", a scris Chauprade referitor la World Trade Center.

Aymeric Chauprade preda cursuri de geopolitică la Colegiul de Apărare Interarme din Paris, o instituţie care formează în fiecare an ofiţeri francezi şi străini.