Treceți la conținutul principal

Spunea Basescu in 2006... Acum insa e... bine!!

Traian Basescu a descris situatia de azi din Romania ca "un acvariu in care grupuri de interese se zbat pentru discreditarea institutiilor statului, au o formidabila energie in a incerca sa discrediteze institutiile statului, fie ca e vorba de ministri – sa spunem al Justitiei- fie ca e vorba de procurori sau politisti", a spus presedintele facand aluzie la recentul scandal mult mediatizat legat de intalnirea tripletei Tariceanu-Macovei-Patriciu.

Traian Basescu a avertizat ca, daca pana acum a evitat termenul, de acum incolo aceste grupari vor fi numite" de tip mafiot".

"Am inteles foarte bine jocul mediatic al grupurilor nelegitime de interese", a afirmat presedintele.

„Veti vedea trusturi de presa care se bat cu alte trusturi de presa pentru ca, in spatele lor, sunt niste patroni care ori apara Rafo, ori apara Rompetrol, ori apara ilegalitatile de la FNI, ori apara sau pun sub mantia nestiintei actiunile viguroase de a pune mana pe cat mai multe SIF-uri (...).

Eu va cer sa puneti capat acestui mod de a se face politica in Romania", le-a spus Basescu angajatilor MAI.

"Grupurile de interese care domina grupuri mass-media si le utilizeaza in batalia lor de discreditare ori a adversarului de piata, ori a autoritatilor statului , sunt grupuri nelegitime , sunt grupuri de tip mafiot si am sa va cer sa porniti de la acte normative emise de guvern.

De prea multe ori, mafia a ajuns pe masa guvernului".

"Stiu mult mai multe decat presupuneti ca as sti", a atras atentia Traian Basescu, aratand ca este evidenta lupta dintre grupurile de interese care utilizeaza trusturi mass-media in batalia lor, care au acces in dezbaterile televizate sau in presa scrisa, si care vor sa discrediteze institutiile statului sau adversarul de piata si care apara diverse ilegalitati.

"Va cer sa puneti capat acestui mod de a se face pana si politica in Romania (...) Mafia a ajuns pe masa Guvernului. Sunt prea multi care au beneficiat de acte normative ce au trecut si prin Parlament dandu-se explicatii false, responsabilitatea celor care le-au promovat este una care trebuie asumata", a spus seful statului.

El a cerut ferm anihilarea grupurilor de interese cu ajutorul legii.

"Aveti un singur stapan: legea!" a subliniat Basescu si a adaugat ca solicita analiza actelor normative din ultimii zece ani emise in folosul acestor grupuri, aratand ca favorurile economice facute prin acte de guvern sunt expresia coruptiei.


"Sa aveti curaj sa luati actele normative emise in ultimii zece ani si sa constatam care au fost corect emise, cu justificare economica si care au fost acte normative emise in favoarea unor grupuri de interese nelegime carora o sa le spunem de acum grupuri de tip mafiot".

In acelasi context, Basescu a cerut actualului guvern sa renunte la practicile anterioare cand unele lucrari din sector energetic au fost atribuite fara licitatie iar calitatea lucrarilor a fost indoielnica.

Presedintele a avertizat asupra jocurilor grupurilor de interese care "nu au nevoie de un stat cu institutii cu credibilitate si vor sa dea credibilitate denigrarii structurilor statului", atentionand totodata oamenii legii sa nu tina cont decat de semnalele reale trase de presa in diferite anchete si nu de incercarile de intoxicare a opiniei publice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

Mirele, fă ceva... Pleacă

Așadar, jucăm meciul-meciurilor în Islanda, cu, ați ghicit domnule Becali, cu Islanda, primul pas pentru calificarea la Euro cât o fi el că nu mai e 20-20 prin ușa din dos, deși UEFA ne-a ploconit să organizăm 4 meciuri pe Arătura Naațională și noi ce facem? Nu tragem NICI UN ȘUT pe poartă. Bine, a fost unul din penalty pe care ni l-a acordat cam gratis arbitrul... Nici un șut. Asta e ca și cum te-au duce la munte în chiloți sau urci la volan fără să fi condus în viața ta o trotinetă, nici măcar o mașină. Privirea pierdută în infinit a lui Mirel spune tot. Ce așteptări să ai de la un om care nu a terminat liceul, nu și-a luat BAC-ul?A, e fotbal, ziceți. Păi, domnilor, fotbalul în ziua de azi se joacă și cu capul, mai exact cu ce ai în cap. Trebuie să fi un geniu cu 4 clase ca să joci excelent și apoi să ajungi un antrenor deosebit. Nu e cazul la Radoi. E un neica-nimeni, sclavul lui Becali și atât.