Treceți la conținutul principal

GAFA la MAE - Unirea Principatelor???
27 noiembrie 2008


România sărbătoreşte în lume 90 de ani de la Unirea PrincipatelorÎn fiecare an, la 1 Decembrie, Ministerul Afacerilor Externe poartă sărbătoarea românească în toată lumea. Şi în 2008, la împlinirea a 90 de ani de la Marea Unire , ambasadele şi misiunile României din lume organizează evenimente pentru marcarea Zilei Naţionale a României.
În Statele Unite ale Americii, Misiunea Permanentă la ONU de la New York vernisează pe 1 Decembrie expoziţia ”Lumea văzută de o exploratoare din România” a exploratoarei Uca Marinescu; Consulatul General al României la Chicago găzduieşte un concert cu arii şi duete din opere celebre, precum şi colinde româneşti, la care aşteaptă cel puţin 350 de participanţi; Consulatul General de la Los Angeles aduce publicului o expoziţie de pictură şi icoane bizantine şi organizează turneul filologului Adrian George Săhlean la Portland , Los Angeles şi San Francisco; la Washington , Ambasada organizează un concert de muzică folk şi colinde cu Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis, precum şi alte două concerte: de pian, al Viorelei Ciucur şi de cântece religioase, al corului Caedonia din Sibiu.
În Spania, Ziua Naţională a României este sărbătorită în patru locuri: Madrid, Barcelona, Sevilla şi Castellon. Atât localnicii spanioli, cât şi comunitatea românească din Spania se vor bucura de concerte, spectacole de teatru, conferinţe etc. La Londra concertează Victor Socaciu şi o formaţie de folclor românesc. În Germania, la Berlin sunt prezenţi Emy Drăgoi, Costi Lacatos, Joan Sebastian, care formează grupul „Jazzhotclub”, cu un recital de jazz, iar la Bonn şi Koln, în cinemateci, sunt proiectate filmele „California Dreamin’”, „Moartea Domnului Lăzărescu” şi „Boogie”. În Grecia, la Atena , Ambasada aduce spectacolul „Block Bach” al Teatrului Odeon în regia lui Alexandru Dabija şi coregrafia lui Răzvan Mazilu, care are loc la Megaro Mousikis (Palatul Muzicii din Atena). La Bruxelles este organizat un spectacol intitulat generic ”Proms of Delight”, cu participarea Orchestrei „Bucharest Symphonic Pops”, condusă de dirijorul Ionescu-Galaţi şi a soliştilor Irina Iordăchescu, Marius Manea, Vlad Miriţă etc. De asemenea, tot la Bruxelles , are loc concertul Filarmonicii de Stat din Oradea condusă de dirijorul belgian Herman Engels.
Resursele bugetare, în valoare de aproximativ 2,8 milioane lei, alocate din bugetul MAE prin Hotărâre a Guvernului, au fost distribuite ambasadelor şi misiunilor României pe baza proiectelor de evenimente propuse de fiecare în parte, la care a contribuit cunoaşterea publicului din ţările în care îşi desfăşoară activitatea.
Presa este invitată să participe la toate evenimentele organizate de reprezentanţele României în lume, contactând responsabilii pentru comunicare de la fiecare misiune.
Vă prezentăm în anexa comunicatului de presă toate evenimentele care vor fi organizate de reprezentanţele României în lume pentru Ziua Naţională a României.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/