Treceți la conținutul principal

EXCLISIV - Interviu cu Gino Sandri, secretar general al Prioratului din SionSecretarul general al Prioratului din Sion, Gino Sandri, a vizitat România, la invitatia Centrului Independent de Studii si Cercetari Ezoterice, si a tinut o conferinta cu tema „Misterul din Gisors“. În conditiile în care presa si adeptii teoriei conspiratiei vehiculeaza ideea ca atât de celebra Comoara a Templierilor ar fi fost ascunsa la Rennes-le-Chateau, în sudul Frantei, Gino Sandri a dezvaluit, la Bucuresti, ca altul este locul în care ar fi fost ascunsa comoara si în care a fost cautata chiar de catre autoritatile statului francez.

Comoara Templierilor ar fi fost ascunsa în subsolul castelului din Gisors, unde ar fi o capela cu hramul Sfânta Ecaterina. „Aceasta capela este construita sub o vasta retea de tuneluri subterane din secolul 14“, spune Sandri. Gisors, localitate la 62 km de Paris, face parte, în viziunea oficialului Prioratului din Sion, Gino Sandri, din „triunghiul“ mistic al Frantei, alaturi de Montrevel si Jarnac (o localitate istorica, în care s-a nascut si fostul presedinte al Frantei Francois Mitterand). Sandri a declarat ca a strâns elemente pentru a scrie o carte referitoare la misterul de la Gisors, care va fi publicata în curând în Franta. Secretarul general al Prioratului din Sion a pus în fata auditoriului câteva date concrete privind cautarea Comorii Templierilor. Des folosit în relatarea sa a fost numele scriitorului si omului politic francez Andre Malraux, care ar fi aflat din 1947 despre Comoara Templierilor si ar fi demarat actiunile de cautare ulterior, când a devenit ministru al culturii. Din 1962, Malraux determina începerea sapaturilor în subteranele castelului Gisors, desi în mod oficial nu exista nici o comoara, sapaturile fiind considerate „de rutina“. În 1964, la operatiunile de sapare este implicata si armata, zona fiind declarata una militara. Cu toate acestea, într-o conferinta de presa de la acea vreme se spune clar ca nu exista nici o comoara, fiind gasite doar „ramasite“. Sandri ne spune astazi ca a existat o capela a Sfintei Ecaterina în subsolul castelului Gisors, despre care au fost sterse toate referirile existente în documentele oficiale. „Cartile care scriau despre capela au paginile smulse. Acea capela figura, pâna în 1938, în toate ghidurile turistice“, spune Sandri, care tine sa precizeze ca Jacques de Molay, ultimul Mare Maestru al Ordinului Templierilor, nu a fost închis în subteranele castelui Gisors.

- Rep: De ce ati venit în România?
- G.S.: Am venit la invitatia domnului Vlad Sauciuc, presedintele Centrului Independent de Studii si Cercetari Ezoterice, prin intermediul unui prieten, pentru ca stiam ca sunt conferinte din timp în timp aici, sustinute de conferentiari, în special francezi, si atunci am acceptat cu placere.

- Rep: Sunteti pentru prima data în România?
- G.S.: Sunt pentru a doua oara, am mai fost o data în perioada comunista, pe vremea lui Ceausescu, în calitate de turist, trei zile. Mi se pare ca România arata mult mai bine acum decât cum arata în perioada primei mele vizite. Am si o amintire cu iz de anecdota din timpul primei vizite.
Eram la Bucuresti, era acea saracie si aceasta opresiune, dar existau magazinele pentru straini. Si cineva m-a rugat sa îi cumpar o camasa din shop. A spus ca are bani, dar nu avea dreptul de a intra în acel magazin, numai pentru straini. Atunci, am cumparat acea camasa. Si, plecând spre Viena, vamesii romani m-au întrebat: „unde este camasa pe care ati cumparat-o din shop?“. Am spus ca am uitat-o, stiind ca nu voi reveni în România... (rade cu pofta).

- Rep: Urmariti situatia politica, economica, internationala? Ce parere aveti de evenimentele actuale?
- G.S.: Cred ca traversam o mare perioada de schimbari si cred ca va fi dificil în continuare. Vor avea loc, în mod cert, schimbari. Schimbari care sunt inevitabile. Trebuie reconstruite unele lucruri.

- Rep: Stiu ca numele Marelui Maestru al Prioratului din Sion este secret. Dar îmi puteti spune daca stie despre vizita dumneavoastra în România. Marele Maestru a fost sau este în România?
- G.S. (zâmbeste si se uita spre sotia sa, doamna Ines de la Torre). Sunteti la curent, exista o comanderie dirijata de Marele Maestru si prin traditie prima comanderie este dirijata de catre o femeie.

- Rep: Marele Maestru se afla acum în România?
- G.S.: (din nou se uita spre sotia sa) La aceasta întrebare nu pot sa va raspund.
Rep: O ultima intrebare, care este de fapt misterul de la Gisors?
G.S.: Este unul dintre locurile privilegiate din Europa, alaturi de Jarnac si Montrevel.

Rep: Jarnac, locul de nastere al lui Francois Mitterand, si el un personaj interesant, mistic. Este si Sarkozy mistic?
G.S.: Nu, Sarkozy, nu.
Emil Neacsu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/