Piatra magica...

Rompres: Arheologii de la Muzeul judeţean Buzău au descoperit în zona aşezărilor rupestre din Munţii Buzăului o piatră gigant inscripţionată cu semne aparţinând unei civilizaţii necunoscute.
'Piatra însemnată', cum a fost supranumită, este în formă de ciupercă şi se află la Brotari, comuna Colţi, locul altor celebrele aşezări rupestre, Aghaton şi Fundul Peşterii, care cuprind simboluri începând din Epoca Bronzului şi până în perioada creştinismului timpuriu.
Directorul Muzeului judeţean Buzău, Doina Ciobanu, a declarat pentru Agerpres că 'sunt semne absolut ciudate, în formă de triunghi, steluţă sau pătrat, cu certitudine făcute de o fiinţă umană, care nu se regăsesc în nici o scriere cunoscută până la această oră'.
Piatra însemnată a fost îngropată de arheologi pentru a nu fi distrusă de turişti sau de alţi amatori de senzaţional, iar scrierea va fi prezentată în luna septembrie istoricilor din întreaga lume cu prilejul Simpozionului internaţional de la Sinferopol, Crimeea, unde sunt invitaţi şi istoricii buzoieni.