News FM si Romantic dispar...

Trustul Intact va lansa, în luna septembrie, un post de radio comercial cu acoperire naţională, format prin reunirea reţelelor News FM şi Romantic FM, a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Oancea, acţionar al News FM.

"În urma unei analize în grup s-a ajuns la concluzia că este mai bine să lansăm un radio comercial naţional, în loc de un radio de ştiri. News FM şi Romantic FM vor fi reunite, urmând ca noul radio să aibă circa 25 de frecvenţe în toată ţara", a spus Sorin Oancea, deţinătorul a 25% din societatea Antena 3 SA, care administrează în prezent radioul News FM.

Motivul pentru care Intact renunţă la News FM este, potrivit lui Oancea, acela că radioul de ştiri nu aveam acoperirea necesară pentru a se bate cu concurenţa. În prezent, pe piaţa radio din Bucureşti mai emit şi posturile de ştiri Info Pro şi Realitatea FM.

Sorin Oancea a precizat că nu s-a stabilit încă denumirea noului post de radio şi nici echipa acestuia. "Despre echipă, nu pot să spun nimic. Se lucrează la format şi la recrutarea de persoane", a explicat Oancea, precizând că o parte a echipelor News FM şi Romantic FM vor fi preluate de noul radiou comercial, cealată parte urmând să-şi regăsească locul în trustul Intact.

"Studioul central al radioului va fi la Bucureşti, dar vor exista şi studiouri locale, acolo unde avem frecvenţe", a mai spus Sorin Oancea.