Ce se intampla cu Parcul cu platani?

stire Rompres: Sediul central al Băncii Naţionale a României a fost pichetat duminică de 20 de tineri voluntari membri ai Asociaţiei Bucureşti şi Asociaţiei 21 Decembrie, în semn de protest faţă de lipsa de transparenţă a BNR în legătură cu soarta Parcului cu Platani din cartierul Cotroceni.
Tinerii voluntari au lansat în urmă cu o lună o campanie de salvare a Parcului cu Platani, după ce accesul pe aleile acestuia a fost închis de către BNR în luna ianuarie, deşi locuitorii zonei Cotroceni s-au plimbat liber după 1990 de când complexul sportiv din cartier a fost preluat de Banca Centrală.
Pe 12 februarie, membrii asociaţiei au transmis BNR, în baza legii privind transparenţa decizională, o adresă prin care solicită redeschiderea parcului, prezentarea planurilor în legătură cu viitorul bazei sportive şi a parcului, marcarea şi protejarea corespunzătoare a platanilor, precum şi consultarea locuitorilor din Cotroceni în legătură cu orice modificare a complexului.
'Conform legii, BNR trebuia să răspundă în termen de 30 de zile, însă nu a făcut-o, iar prin pichetarea de azi dorim să atragem atenţia că nu acceptăm să fim ignoraţi, că suntem hotărâţi să apărăm Parcul cu Platani', a afirmat Alexandru Binescu, preşedintele Asociaţiei Bucureşti.
El a susţinut că, potrivit legii, dacă BNR nu răspunde în termen de 30 de zile solicitărilor formulate de organizaţii, acestea au fost acceptate şi trebuie aplicate.
De asemenea, tinerii voluntari, care au afişat un banner uriaş inscripţionat cu sloganul 'Într-o Capitală sufocată, nu confiscaţi o ultimă zonă de verdeaţă!', au menţionat că sunt hotărâţi să se adreseze instanţei dacă BNR nu va respecta legea şi îi va ignora în continuare.
Ei au citat unele informaţii apărute în presă potrivit cărora BNR ar intenţiona să demareze un proiect imobiliar pe terenul Parcului cu Platani, unde se află o treime dintre arborii protejaţi din Bucureşti.