Treceți la conținutul principal

Bruxelistan

Islamul va deveni religia majoritară în Bruxelles în următorii 10-15 ani, potrivit datelor furnizate de barometrul religios pentru anul 2008 - un studiu ştiinţific bazat pe anchete sociale şi realizat de diferite instituţii media şi universităţi belgiene, informează marţi EFE.

Creştinismul pierde teren în capitala belgiană şi europeană, unde în prezent 33% din populaţie este musulmană; în 2004, musulmanii reprezentau un sfert din populaţia oraşului Bruxelles, potrivit sociologului şi antropologului Olivier Servais, care a acordat un interviu pe această temă cotidianului La Libre Belgique.

'Creşterea nu este uimitoare', crede Servais, 'de vreme ce studiul a luat în consideraţie numai persoanele cu vârsta peste 18 ani, iar grupul acestora creşte continuu' datorită ratei natalităţii ridicate în cazul musulmanilor.

Bruxelles devine treptat o zonă de pluralism religios, iar islamul este cel care câştigă teren în pofida creştinilor, care reprezintă în prezent 42,7% din populaţia totală.

'În următorii 10-15 ani, islamul va fi religia majoritară în Bruxelles', a declarat Servais pentru postul francofon de radio RTBF. Fenomenul se întâlneşte cu precădere la Bruxelles, în vreme ce în alte oraşe ale Belgiei, musulmanii nu reprezintă mai mult de 3-5% din populaţie. 'Pe măsură ce te îndepărtezi de Bruxelles, creşte numărul creştinilor', a mai spus sociologul.

Acest barometru religios este la a doua apariţie şi a fost realizat de grupul pentru studii sociologice şi antropologice Sonecom, pe baza unor interviuri luate unui număr de 658 de persoane din Valonia (partea francofonă, din sud) şi Bruxelles.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/