Basescu şi-a ucis (politic) copila... Pe aia timidă...

Un foarte bun comentariu in Cotidianul, replica la atacurile lui Basescu...

Jurnalistul tonomat si politicianul tolomac
Razvan Mihai Vintilescu
Aparut in editia din 15 Martie 2008

Presedintele Romaniei si-a pierdut dexteritatea tragatorului de elita si a impuscat la intamplare. In macel si-a ucis si propriul copil.

Cu gesturi putine si cuvinte incarcate, Traian Basescu a trecut la macel. Iar furia declansata de spargerea concomitenta a mai multor bataturi pe care familia prezidentiala le acumulase de-a lungul timpului, a facut ca in batalia declansata contra presei sa-si asasineze propria fata. Sub tirul indreptat spre jurnalistii - tonomat, Basescu si-a pierdut dexteritatea tragatorului de elita si a retrogradat in pozitia de politician - tolomac. Pentru ca tocmai ce fetita lui incerca sa-si vopseasca gardul carierei politice pentru a nu fi confundat cu al taticului, ca taticul insusi darima gardul si isi impusca odrasla acolo unde o doare mai tare: in orgoliul ei de fotomodel cu diploma de studii politice si discurs bilbiit. "E un copil!" a tipat presedintele si a trimis-o pe Elena pe aceeasi centura a politicii, rezervata altadata celor ce il contraziceau. Pentru ca, in definitiv, asta a facut si Elena Basescu. A spus ca nu vrea sa fie tratata drept "fetita lui taticu", iar taticul s-a infuriat: "Exact asta esti!".

Charles Maurice de Talleyrand-Perigord a fost poate cel mai abil diplomat al secolului al XIX-lea, intrecindu-l la mustata chiar si pe Bismarck. Din experienta sa, cu trainicia a cinci regimuri diferite, a iesit o vorba cu tilc. Ca in politica un om poate muri de mai multe ori, pentru ca de fiecare data sa renasca. Iar pentru Elena Basescu, prima moarte i-a fost livrata chiar de tatal sau. Si a mai spus Talleyrand o fraza, la care Basescu (Traian, nu Elena) ar trebui sa reflecteze: "Regimurile politice pot sa cada sau pot esua, dar eu nu o sa o fac". Presedintele Romaniei nu este Talleyrand, iar unul din esecurile sale tocmai s-a consumat.