Balada PD-L+ PSD

Un septuagenar din comuna Ciprian Porumbescu a fost agresat fizic de primar, Dumitru Nimiţan, după o discuţie în contradictoriu pe teme politice, a declarat, miercuri, liderul judeţean al PSD, Gavril Mârza.
Potrivit acestuia, bărbatul de 70 de ani a fost lovit cu pumnul de primar din cauză că nu au aceleaşi convingeri politice.
Dumitru Nimiţan a fost ales primar în 2004, pe listele PSD, dar a optat recent să candideze pentru un nou mandat din partea PD-L, iar bătrânul care, potrivit lui Mârza, i-ar fi reproşat edilului comunei decizia de a trece 'în barca' altui partid este membru PSD.
Liderul judeţean al PSD a condamnat acest mod de a face face politică şi atitudinea primarului, în total dezacord cu funcţia pe care o deţine, precizând că persoana agresată de Nimiţan va depune o plângere la poliţie.
Gavril Mârza a făcut apel - în condiţiile în care, faptic, în judeţul Suceava, a demarat campania electorală - la un comportament civilizat din partea tuturor partidelor politice şi a candidaţilor acestora.
Totodată, Mârza a dat exemplul primarului PSD din Capu Câmpului, Gheorghe Cajvan, care refuză să dea ajutorul social beneficiarilor acestui drept pe motiv că nu i s-au alocat sumele necesare de la Consiliul Judeţean (CJ) după ce a anunţat că va candida pentru un nou mandat pe listele PD-L.
În calitate de preşedinte al CJ Suceava, Mârza a dat asigurări oamenilor că banii destinaţi ajutoarelor sociale au intrat în contul Primăriei Capu Câmpului, astfel încât pot să-şi ceară drepturile de la ''primarul care minte din dorinţa de a discredita instituţia judeţeană''.
Gavril Mârza a condamnat ''josnicia acestor acte'' şi a făcut apel la o campanie electorală civilizată.