Treceți la conținutul principal

Azi o vedem si nu e...

NASA a anunţat observarea unei explozii cosmice ce s-a produs în urmă cu peste 7,5 miliarde de ani la o distanţă de aproximativ jumătate din diametrul Universului cunoscut, şi a fost într-atât de puternică, încât efectele sale vor putea fi văzute cu ochiul liber de pe Pământ, informează vineri AFP recepţionată de Rompres.

''Nici un alt fenomen cosmic produs la o asemenea distanţă nu poate fi perceput cu ochiul liber'', a comentat Stephen Holland, cercetător al NASA. Până în prezent cel mai îndepărtat obiect cosmic vizibil cu ochiul liber este galaxia M33 care se află la ''doar'' 2,9 milioane de ani lumină de Terra.

Această explozie reprezintă sursa de raze gamma detectate de satelitul Swift aparţinând NASA, satelit aflat în căutarea urmelor celor mai violente fenomene produse în Univers.

''Explozia de raze gamma pe care am observat-o miercuri este incomparabil mai mare decât toate fenomenele de acest fel pe care le-am observat până în prezent'', a subliniat Neil Gehrels, cercetător la Goddard Space Flight Center al NASA.

Un astfel de fenomen se produce de obicei atunci când o stea extrem de masivă îşi epuizează întregul combustibil nuclear şi se prăbuşeşte în ea însăşi. În funcţie de masa stelară, moartea unei astfel de stele poate duce la naşterea unei găuri negre sau a unei stele neutronice (o stea superdensă şi cu un câmp magnetic uriaş)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/