Treceți la conținutul principal

Adio, Netscape...

Celebrul browser NetScape Navigator a ajuns la ultima sa varianta, "finala si definitiva", dupa ce compania producatoare AOL a anuntat intr-un comunicat ca nu mai furnizeaza suport si asistenta tehnica, scrie Hotnews..

NetScape a fost primul program de masa de navigatie pe internet, care a nascut primii "maniaci" ai netului. La jumatatea anilor 90, acest program era folosit de mai bine de 9 din 10 internauti. Acum cota sa este de numai 0,6%. Ultima varianta disponibila pentru descarcare este 9.0.0.6.

Problemele pentru NetScape au inceput odata ce concurenta tot mai acerba dintre Firefox si Internet Explorer i-au facut pe cei de la Microsoft sa nu mai neglijeze problemele de securitate. Si deja de cinci ani IE a inceput sa domine piata mai ales ca multe site-uri sunt optimizate pentru Internet Explorer, folosind tehnologia ActiveX.

Ultima mare incercare de relansare a batranului browser NetScape Navigator a fost in 2005 cand varianta 8.0 a incercat sa rezolve problema "vizualizarii" toturor site-urilor de pe net.

Acum AOL ii sfatuieste pe utilizatorii de Netscape sa treaca la Mozilla Firefox. Acesta este un program "open source" care are acelasi cod de baza ca si batranul Navigator.

Comentarii

Phlebotomized a spus…
Nasol... Nescape avea o gramada de functii suplimentare, la unele chestii era cu mult mai bun decat Mozilla.. Totusi fac pariu ca se vor gasi fanatici (vezi cazul linux) in programare care vor continua sa imbunatateasca browswerul,sper numai sa isi pastreze caracterul freeware.

Postări populare de pe acest blog

Paris Hilton sucks

Prezentatoarea show-ului de dimineata de la MSNBC care n-a vrut sa citeasca stirea despre Paris Hilton se numeste Mika Brzezinski si este - ati ghicit - fiica lui Zbigniew Brzezinski. O vedeti pe vreo fufa de la noi facand asa ceva? Macar in semn de protest fata de stirile cu Bheeekali...

Presa din Ungaria: "Banca lui Vladimir Putin se mută la Budapesta". România, printre acţionarii IIB

email   print 0     Autor:  Emil Neacşu 21 Feb 2019 - 14:16 Mutare strategică a preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit site-ului  Index.hu ,  International Investment Bank  îşi mută sediul general de la Moscova la Budapesta. Potrivit site-ului Băncii, România este printre acţionarii săi. Parlamentul Ungariei a dezbătut acordul internaţional care stabileşte noul sediu al băncii, acord care conţine o serie de detalii alarmante. Propunerea legislativă pentru introducerea unui nou acord internaţional cu Rusia în sistemul legal ungar conţine o serie de detalii neobişnuite, care acordă o serie de drepturi suplimentare pentru International Investment Bank (IIB), care este succesorul legal al Comecon şi al băncii fostei organizaţii economice sovietice. Documentul prevede că mare parte din costurile băncii - inclusiv remobilarea, chiria şi securitatea - să fie plătite de contribuabilii maghiari.  Presa ungară a subliniat că acordul menţionează o

links

https://www.nationalgeographic.com/culture/topics/reference/dramatic-history-prorogation-british-parliament/ https://foreignpolicy.com/2019/08/29/shutting-down-parliament-is-worse-than-a-coup-its-a-mistake/ https://time.com/5654052/moldova-drinking-problem/