Igiena pe criterii religioase???

Medici musulmani din trei oraşe britanice importante au refuzat să se supună procedurilor de igienă, care prevedeau suflecarea mânecilor, din considerente religioase, notează tabloidul britanic The Daily Mail. Mai multe studente la medicină din cadrul spitalului de copii Alder Hey, din Liverpool, au obiectat împotriva suflecării mânecilor pentru a-şi spăla mâinile, susţinând că expunerea braţelor reprezintă un act indecent pentru ele.

Nemulţumiri similare au avut loc şi în cadrul Universităţii Leicester, iar Universitatea Sheffield a raportat despre cazul unui medic musulman care a refuzat să îşi spele mâinile cu dezinfectat pentru că nu a dorit să îşi expună antebraţul.

Unii studenţi au anunţat că ar prefera să renunţe la cursuri decât să îşi expună braţele, în timp ce experţi în igienă au anunţat că nu trebuie să se facă excepţii privind igiena pe criterii religioase.

Dr Steve Ryan, directorul medical al spitalului Alder Hey a declarat că în timp ce ţinuta 'cu mânecile până la cot' este o problemă ce ţine de siguranţa pacientului, problema suflecării mânecilor va fi discutată cu studenţii musulmani pentru găsirea unei soluţii. 'Noi am menţionat că mânecile trebuie să se suflece deasupra cotului, că nu sunt acceptate ceasurile de mână, unghii făcute sau false în zonele medicale', a subliniat acesta.

'Buna igienă a mâinilor este una dintre acţiunile cele mai simple pe care le putem lua pentru preveni infecţiile', a precizat acesta.
'Mai multe studente musulmane au abordat conducerea Universităţii din Liverpool pentru a solicita amenajarea unor încăperi unde acestea să se poata schimba, lăsa vălul musulman şi unde să îşi poată dezinfecta mâinile. Am fost încântaţi de această idee, iar o astfel de încăpere a fost deja amenajată', a declarat directorul spitalului. (Rompres)
--
Incerc sa inteleg puseurile pudice ale tinerilor musulmani, dar in aceste conditii le propun sa-si faca studiile in Afganistan si sa se opereze intre ei...