canibalul vegetarian

Armin Meiwes , cel care a ucis, tranşat şi mâncat un cetăţean german pe care îl cunoscuse pe internet, a devenit vegetarian, potrivit publicaţiei Daily Mail. Meiwes este liderul „Partidului Verde” (Green party) din închisoarea de maximă securiate în care îşi ispăşeşte pedeapsa. Din grupare mai fac parte criminali, pedofili şi traficanţi de droguri. În fiecare marţi, ei se întâlnesc şi discută despre taxe şi probleme legate de mediu. Gerhard Kaehler, unul dintre reprezentanţii „Green party”, care lucrează cu deţinuţii, spune că „Armin este un om inteligent care poate scrie şi citi foarte bine. Grupul îl respectă, de aceea l-au şi ales ca lider.” Un alt deţinut a declarat despre Meiwes că acesta consideră fermele care cresc la nivel industrial animale ca fiind la fel de dezgustătoare ca şi crima comisă de el. „El are acum un meniu exclusiv vegetarian,” a mai spus deţinutul.

Oficialii Partidului Verde din Germania nu vor să aibă nimic de-a face cu Armin Meiwes. Kai Klose, unul dintre liderii partidului, a spus despre Meiwes că nu a fost şi nu va fi vreodată membru al partidului. Cu toate acestea, Klose recunoaşte că, în cadrul şedinţelor de partid, sunt luate în considerare şi concluziile discuţiilor deţinuţilor, ba chiar o parte din propunerile lor au ajuns şi în parlamentul regional.

Meiwes a fost găsit vinovat, de un tribunal din Germania, în 2004, pentru uciderea unui inginer în vârstă de 43 de ani, pe care îl cunoscuse prin intermediul internetului. Poliţia l-a arestat pe canibal după ce a fost alertată de un student austriac, care a citit un mesaj postat pe internet de Armin Meiwes. Prin anunţ, acesta căuta un om dornic de a fi ucis şi mâncat. Meiwes a devenit astfel unul dintre cei mai celebri canibali contemporani.