Moment istoric - a fost creata prima forma de viata ARTIFICIALA!!!

Craig Venter, controversatul cercetător al ADN-ului, implicat în cursa pentru descifrarea codului genetic uman, a creat un cromozom sintetic din substanţe chimice de laborator şi va anunţa în curând, dacă proiectul decurge conform planului, crearea primei forme artificiale de viaţă pe Terra.

Acesta reprezintă un pas important în dezvoltarea genotipurilor. Probabil că descoperirea va provoca dezbateri pe tema creării unor specii noi de animale şi este posibil ca aceasta să fie cheia combaterii fenomenului de încălzire globală.

Secvenţa de ADN a fost creată cu ajutorul unei bacterii, Mycoplasma genitalium, oamenii de ştiiţă stabilind ce este necesar pentru ca aceasta să supravieţuiască şi îndepărtându-i o cincime din materialul genetic. Întregul cromozom reconstruit sintetic, pe care cercetătorii l-au botezat "laboratorul Mycoplasma", a fost marcat cu cerneluri speciale, pentru o mai uşoară recunoaştere.

Cromozomul a fost transplantat unei celule vii de la bacteria Mycoplasma genitalium şi, la finalul procesului, este de aşteptat ca acesta să preia controlul asupra celulei şi să evolueze într-o nouă formă de viaţă.

Echipa de oameni de ştiinţă a transplantat deja genomul de la o bacterie la cealaltă, şi astfel, au schimbat în totalitate specia. (sursa - Realitatea)