Preşedintele Ballantines


Preşedintele Traian Băsescu a făcut, de-a lungul timpului, mai multe declaraţii pe tema relaţiei sale speciale cu divinitatea.
"Vom trăi bine într-o Românie a românilor, o Românie europeană! Aşa să ne ajute Dumnezeu !" (21 decembrie 2004)
"Deasupra mea e doar Dumnezeu". (15 septembrie 2005)
"Este un exerciţiu extraordinar: pe bucata aia de oţel de 306 metri eram şi preşedinte, şi Dumnezeu, şi medic, şi ofiţer al stării civile, totul".(15 septembrie 2005)
"Îmi mai place un lucru care funcţionează în sistemul marinei civile: eroarea comandantului este considerată voia Domnului. Niciodată un comandant, dacă nu este băut în momentul în care face o eroare de navigaţie şi pune nava pe uscat, generează o coliziune, niciodată nu este judecat. Eroarea comandantului este voia Domnului". (1 octombrie 2005)
"Şi eu ştiu cei trei piloni ai credinţei: să fii împăcat cu Dumnezeu, să fii împăcat cu tine şi să fii împăcat cu semenii. Uneori, însă, ca şef de stat, poţi fi împăcat cu Dumnezeu şi cu tine, dar nu poţi fi împăcat cu toţi semenii. Cei cu care nu te poţi împăca trebuie schimbaţi, ţara trebuie schimbată". (8 aprilie 2007)
"Foarte puţini înteleg în viaţa noastră de zi cu zi că, dincolo de voinţa noastră, este voinţa lui Dumnezeu. Poporul român a exprimat voinţa lui Dumnezeu pe 19 mai".(27 mai 2007)
"Cu voia poporului român şi voia lui Dumnezeu am demonstrat tot ce era de demonstrat atât românilor, cât şi politicienilor. Politicienii trebuie să deservească poporul, şi nu invers". (27 mai 2007)
Dacă Ministrul Agriculturii Decebal Traian Remeş a introdus, la 15 aprilie, într-un document oficial, formula de încheiere "Doamne ajută/Doamne fereşte", nu ne mai poate mira nimic.
Doamne ajută sau Doamne fereşte?
---
comentariul este de pe agentia Mediafax