Greu se mai lasa Groza asta...


A murit acum 49 de ani, a participat activ la instaurarea comunismului in Romania si la alungarea Regelui din tara. Acum e considerat om bun. Care merita statuie. Fi-mi-ar sila...
"Statuia din bronz a lui Petru Groza, luata de pe soclul din Deva si depozitata, timp de 17 ani, in curtea interioara a Prefecturii Hunedoara, a fost transportata in Bacia, comuna natala a fostului om politic. Statuia, in greutate de aproape 3,5 tone, a fost ridicata, cu greu, de la sol, dupa aproape trei ore de munca, in care muncitorii au fost nevoiti sa o rastoarne pentru a putea fi preluata apoi pe o platforma, cu ajutorul unui motostivuitor.
Transportata in Bacia, localitatea natala a lui Petru Groza, statuia va ramane, pentru o perioada, in curtea casei parintesti, pana cand urmasii acestuia isi vor da acordul pentru montarea ei intr-un parc ce va fi amenajat la intrarea in localitate, a declarat primarul comunei, Emil Risteiu.
'Familia lui Petru Groza ne-a spus sa depozitam acum statuia in curtea casei parintesti, pentru ca este mai protejata. Noi suntem dispusi sa o montam pe un soclu ridicat intr-un parc, ce va fi construit la intrare in comuna. Oamenii din sat sunt de acord cu acest lucru, iar batranii spun ca Petru Groza a ajutat mult localitatea sa natala', a afirmat Emil Risteiu.
Petru Groza s-a nascut in anul 1884, in localitatea hunedoreana Bacia. El a fost prim-ministru in primul guvern comunist al Romaniei, intre anii 1945 si 1952. De asemenea, Groza a indeplinit functia de presedinte al Prezidiului Marii Adunari Nationale a Republicii Populare Romane, in perioada iunie 1952-ianuarie 1958.
Statuia sa din bronz a fost montata in centrul municipiului Deva pana in anul 1990, dupa care a fost luata si depozitata in curtea interioara a Prefecturii Hunedoara."
END OF QUOTE
Bai, yo inteleg ca omul a facut istorie, dar a FACUT-O PE DOS. Impotriva intereselor Romaniei. Maine-poimaine o sa-i faca si lui Ceausescu statuie in fata casei Poporului, lui nea Nelu in spatele Televiziunii, lui Milica la fabrica Coca Cola si lui marinelu' la...la....Golden Blitz, ati ghicit. Si daca aia din satul cacatcuperje din Hunedoara mai trimit la Bucuresti alt cretin sa ne anunte inainte ca sa-l asteptam in gara...